Na zalogi v skladišču

Solarni komplet za avtodom 100W-DUO


Še dodatni popust za: Plačilo po predračunu (TRR) 204,56  (-2,49 )

Solarni komplet za avtodom je namenjen avtodomom in počitniškim prikolicam ali navtiki.Vsebuje DUO solarni regulator , ki lahko hkrati polne 2 nepovezana akumulatorja.

Namestitev solarnega kompleta za avtodom

207,05 

Solarni komplet za avtodom-DUO vsebuje:
(Za podrobnosti klikni na izdelek)
(V spustnem seznamu lahko izbirate med regulatorji)
Količina:-+
Količina:-+
Količina:-+
(V meniju desno izberite dolžino kabla v metrih)
Količina:-+
Količina:-+
Količina:-+
Količina:-+
Predvidena dostava: 22.07.2024 - 24.07.2024

Namestitev solarnega kompleta za avtodom je hitra in enostavna.
Solarni komplet za avtodom je namenjen avtodomom in počitniškim prikolicam ali navtiki.

 

Solarni regulator Epsolar 20A duo, za plovila, avtodom
Prednosti DUO polnilca:
1.Neodvisno polnjenje 2 popolnoma različnih akumulatorjev
2.Lahko polnite tudi samo 1 akumulator
3.Izberete prioriteto polnjenja v % (naprimer 1-90% -2-10%)
4.če je 1 akumulator napolnjen polnilec preusmeri vso energijo v 2 akumulator
5.Na regulatorju zaradi boljšega polnjenja izberete tip akumulatorja (GEL.AGM,tekoči elektrolit..)

 

NAVODILA (314,62 KB)Garancija:

– solarni modul – 2 leti
– solarni regulator – 1 leto

 

 

Solarni kompleti za Avtodom ali Navtiko

 • Kako poteka montaža solarnega kompleta na avtodom ?

  Montaža solarnega kompleta:

  Vezava:

  POMEMBNO:Montažo mora izvesti za to usposobljena oseba – obrtnik,lahko tudi avtoelektričar ki se profesionalno ukvarja z montažami solarnih plošč na avtodome ali na druga plovila in vozila.Saj le ob pravilni uporabi postopka leplenja in profesionalni namestitvi, ne pride do kakršnih koli poškodb ali še huje do nesreč če montaža ni pravilno izvedena in nosilci ter lepilo ne držijo po predpisih.
  Podjeteje Eurodiskont d.o.o., se odvezuje kakršne koli odgovornosti, ki bi jo lahko povzročila nestrokovna montaža oziroma neprofesionalna uporaba lepil. 
   

  Za naročilo kompleta sika klikni na sličico:

 • Ali mi lahko sporočite točne dimenzije solarnega panela ki je v kompletu ?

  Vsi solarni kompleti imajo v seznamu opis vseh komponent ki jih vsebujejo. Z klikom na določeno komponento, pa se nam odpre stran kjer so navedeni čisto vsi podatki o tej komponenti. Pri solarnih panelih imamo poleg dimenzij navedene tudi vse podatke o moči in vseh ostalih parametrov.

 • Kako pravilno povežemo solarni regulator z solarnim modulom in akumulatorjem ?

  Postopek in vrstni red povezovanja solarnega regulatorja s solarnim modulim, akumulatorjem in porabniki je treba skrbno upoštevati sicer sistem ne bo deloval.

  Najprej je treba povezati akumulator s solarnim regulatorjem. Nato je treba povezati solarni modul s solarnim regulatorjem.Ter na koncu električne porabnike z akumulatorjem.
  Solarni regulator polnjenja se mora namestiti na hladen in suh prostor in blizu akumulatorjem.
  Regulator polnjenja mora biti nameščen čim bližje akumulatorju, da bo tudi kontrola polnjenja slonela na čim bolj relevantnih podatkih. Vendar je potrebno pri namestitvi solarnega regulatorja ohraniti varnostno razdaljo vsaj 30cm do solarnega akumulatorja.

 • Kako pravilno nastavimo solarni regulator ?

 • Zakaj ne smem priklopiti razsmernik na solarni regulator?

  Na 12V ali 24V izhod iz solarnega regulatorja, lahko neposredno priklopimo le 12V/24V porabnike. Potreben tok za napajanje porabnikov, ne sme biti višji od toka, ki ga nudi solarni regulator. Ta podatke najdete v tehničnih podatkih solarnega regulatorja.

  Nikakor pa se ne sme priklopiti na 12V/24V izhod iz solarnega regulatorja, razsmernik. Razsmernik ni porabnik, ampak pretvornik enosmerne v izmenično napetost. Obremenitev razsmernika niha, zato solarni regulator tega ne bo prenesel brez škode. Rezultat bo okvara solarnega modula, ki ne sodi v okvir garancije.

 • Kako pravilno izbrati solarni akumulator?

  Katero tehnologijo akumulatorjev izbrati

  Če imamo na voljo odvojen, zračen prostor, lahko izbiramo med vsemi tehnologijami: AGM, GEL, tekoči elektrolit. Enostavnega odgovora na zastavljeno vprašanja ni. Zato je morda bolje, da solarne akumulatorje razdelimo v tri skupine po kriteriju števila ciklov, kar poenostavljeno pomeni življenjsko dobo akumulatorjev. Akumulatorji v prvi skupini so najcenejši, solarni akumulatorji iz tretje skupine pa najdražji.

  • akumulatorji do 400 ciklov: poltrakcijski akumulatorji s tekočim elektrolitom in lahke verzije AGM akumulatorjev.
  • akumulatorji med 400 do 800 ciklov: AGM in lahke verzije GEL akumulatorjev.
  • akumulatorji nad 800 ciklov: nekateri AGM in GEL akumulatorji ter trakcijski in solarni 2V akumulatorji.

  Kupci se pogosto ne želijo zadovoljiti s podatkom o številu ciklov, precej bolj jim ustreza podatek o tem koliko let bo akumulator izdržal. Odgovora ni mogoče dati, saj ne vemo, do kakšne globine bodo akumulatorji dejansko praznjeni, ne vemo temperature okolja v katerem bodo akumulatorji, prav tako pa tudi ne frekvenco uporabe akumulatorja. Prav zaradi tega se proizvajalci zavarujejo s podatkom o tevilu ciklov, ob določenih pogojih.
  Večji del kupcev solarnih sistemov se zadovolji z akumulatorji iz prve in druge skupine, kar pomeni s cenejšimi akumulatorji, pa tudi s krajšo življenjsko dobo. Čeprav bi izračun v veliko primerih pokazal, da je nabava akumulatorjev, ki imajo več kot 800 ciklov, na koncu bolj ekonomična.

  Kakšna naj bo kapaciteta solarnih akumulatorjev

  Kapaciteta akumulatorjev v solarnem sistemu mora ustrezati pričakovani porabi elektrike v času, ko ni na razpolago energije iz solarnih modulov. To je ponoči ali pa v primeru slabega vremena. Govorimo o avtonomiji solarnega sistema. Pri solarnih sistemih za vikende, se navadno uporablja 2-3 dnevna avtonomija.

  Seveda pa je kapaciteta solarnih akumulatorjev odvisna tudi od energije, ki jo zagotavljajo solarni moduli. Če se solarni sistem uporablja res samo ob ob koncu tedna, lahko računamo, da se bo lahko v akumulatorjih shranila 4-5 dnevna proizvodnja elektrike, ki se bo lahko porabila ob koncu tedna tudi v primeru slabega vremena. Kolikšna bo ta zaloga, je odvisno od moči solarnih modulov in vremenskih pogojev.

  Standardne svinčene akumulatorje je priporočljivo prazniti le do polovice. Če imamo 12V solarni sistem, to pomeni 12,2V. Sicer pa imajo solarni regulatorji že vgrajeno to zaščito ali pa se da izklopno napetost nastaviti.

  To pa pomeni, da je treba pri nabavi računati na to, da bomo uporabili le polovico kapacitete akumulatorja, ne pa celotne.

  Kam namestiti akumulatorje

  Če ostanemo pri solarnih sistemih za vikend, kot najbolj pogosto izbiro, je prvo vprašanje kam bo kupec namestil akumulatorje. Govorimo o svinčenih akumulatorjih, ki so še vedno najbolj prisotni. Če bodo akumulatorji nameščeni v oddvojen, zračni prostor, pridejo v poštev tudi akumulatorji s prostim elektrolitom. Akumulatorji s prostim elektrolitom, ki nimajo posebnega ventila, pri polnjenju in praznjenju oddajajo pline, ki so nevarni in nezdravi za ljudi. Ko ni na voljo posebnega prostora za shranjevanje akumulatorjev, je treba izbrati akumulatorje v AGM, GEL tehnologiji, ali akumulatorje s prostim elektrolitom s posebnim ventilom, ki zmanjšuje oddajanje plinov.

  Prostor za namestitev akumulatorjev mora biti primerne temperature, najbolje med 20 do 25 stopinj C. Veliko kupcev želi namestiti akumulatorje kar pod streho, da bodo najbližje solarnim panelom. Podstrešja so navadno slabo izolirana, zato se poleti temperatura dvigne tudi na 50 stopinj. Tako visoke temperature pa uničujejo akumulatorje in jim bistveno skrajšujejo življenjsko dobo.

  Če temperatura okolja pade pod zmrzlišče, se bo kapaciteta akumulatorja močno zmanjšala, zato mora biti prostor primerno toplotno izoliran.

 • Kako izračunati pravo kapaciteto solarnih akumulatorjev ?

  Pri izračunu potrebne kapacitete solarnih akumulatorjev moramo izhajati iz podatka o dnevni porabi elektrike vseh električnih porabnikov (Wh).
  Moč vsakega električnega porabnika je izražena v W. Če predvidimo koliko ur dnevno bo potrebno napajati posamezni porabnik, dobimo dnevno porabo izraženo v Wh. Seštevek dnevne porabe vseh porabnikov, je količina energije, ki jo moramo zagotoviti.
  To količino energije moramo shraniti v akumulatorju, če želimo, da bomo napajali porabnike tudi takrat, ko sončne svetlobe ne bo na razpolago. Če je akumulator npr. 12V, je treba dnevno porabo zdeliti z 12, da dobimo potrebno kapaciteto akumulatorja izraženo v Ah. Npr.: dnevna poraba vseh porabnikov je 1.200Wh, akumulator je 12V, torej potrebujemo akumulator z kapaciteto 100Ah.
  Računica ni popolna, saj moramo upoštevati, da akumulator ne smemo izprazniti do konca. Če vzamemo kot predpostavko, da bomo izpraznili akumulator le do 50%, kar je priporočljivo, bo v tem primeru potrebna kapaciteta akumulatorja 200Ah.
  Vendar bomo z izbrano kapaciteto akumulatorja, zagotovili preskrbo porabnikov le za en dan delovanja. Avtonomija delovanja sistema le za en dan, je navadno premalo. Kot cilj, se izbere 3 ali 5 dni delovanja. V primeru, če bomo izbrali 3 dnevno avtonomijo, bo treba kapaciteto akumulatorja, pomnožiti s 3. V našem primeru torej: 200Ah x 3= 600Ah.

 • Kakšne vrednosti naj vnesem za polnjenja akumulatorja v solarnem kompletu ?

  Priporočene napetosti polnjena:

  12V sistem – 14,7V
  24V sistem – 29,4V
  48V sistem – 58,8V

 • Ali za plačilo po PREDRAČUNU res dobim še dodatni popust ?

  V našem podjetju smo se odločili, da vsem našim kupcem omogočimo dodatni popust za vsa plačila preko spletne banke po predračunu.Vse kar morate storiti je le da ob nakupu izdelka v razdelku plačila izberete Plačilo po predračunu (TRR) in sistem vam,ker gre plačilo direktno na TR,podari provizijo ki jo vidite ob zaključko nakupa označeno kot DODATNI POPUST ZA PLAČILO PO PREDRAČUNU. Višina provizije je seveda odvisna od višine nakupa in program vam jo sam izračuna in ovrednoti kot dodatni popust.

  Ideja je bila da vsem našim kupcem, podarimo del provizije ki bi jo morali plačati bančnim ustanovam za plačevanje z karticami.

  Plačevanje preko spletne banke pa je tudi zelo enostavno, saj ob zaključku nakupa prejmete na vaš e-mail povzetek nakupa z QR kodo ki jo z telefonom samo preslikate v spletno banko in plačilo je izvedeno.

Temelji na osnovi 0 mnenj

0.0 skupno
0
0
0
0
0

Bodi prvi in napiši mnenje “Solarni komplet za avtodom 100W-DUO”

three × three =

Trenutno ni mnenj