Ali ste pripravljeni na morebitne redukcije električne energije ? 1

V nekaterih evropskih državah zaradi energetske draginje že razmišljajo o redukcijah oziroma izklopih elektrike.Britanski upravljavec električnega omrežja ESO je v oktobru sporočil, da bodo morda v Veliki Britaniji potrebni načrtovani triurni izpadi dobave električne energije za britanska gospodinjstva in podjetja. S tem bi zagotovili, da omrežje ne bi klecnilo. To so sicer opisali kot »malo verjeten« scenarij, do katerega bi prišlo, če elektrarne ne bi dobile dovolj plina za delovanje.O morebitnih redukcijah razmišljajo tudi v drugih državah. V Franciji načrt, ki ga je pripravil distributer električne energije Enedis, v najslabšem primeru predvideva do dvourne redukcije, poroča tiskovna agencija Reuters. Splošni izpadi električne energije bi lahko izmenično prizadeli le nekatere dele Francije.

Tudi v Nemčiji ni mogoče povsem izključiti, da bi v letošnji zimi občasno prišlo do primerov, ko razpoložljiva električna energija ne bi zadostovala za celotno povpraševanje, je sporočil nemški upravljavec prenosnega elektroenergetskega omrežja Amprion.Da bi to preprečili, bi upravljavci omrežja v najslabšem primeru uvedli časovno omejene redukcije, poroča spletni portal Clean Energy Wire.

V Sloveniji zaenkrat še nimamo napovedi redukcij električne energije, seveda pa se lahko scenarij hitro spremeni če bo odjem večji od pridelane energije.Ker imamo večinoma v Sloveniji veliko kurilnic ki za ogrevanje naše hiše potrebujejo električno energijo, smo posledično pozimi tudi najbolj ranljivi glede morebitnih redukcij.

V podjetju Eurodiskont se zelo trudimo našim kupcem priskrbeti sisteme ki bi celotno hišo napajali tudi v primeru predvidenih redukcij.Trenutna odlična rešitev so Li-ion Powerbank sistemi,ki so neka vrasta hranilniki električne energije ki se v primeru delovanja sistema polnijo preko omrežje nato pa lahko veliko ur (odvisno od kapacitete hranilnika) oddajo električno energijo našim porabnikom.Hranilniki vsebujejo zelo kvalitetene Li-ion baterije ki ob normalni uporabi nudijo 6.000 ciklov kar predstavlja predvideno življensko dobo nad 10let.Hranilnike energije lehko polnemo tudi z solarnimi celicami in tako pridobimo povsem samooskrben sistem, ki naše porabnike lahko napajajo neodvisno od omrežja.

Hranilnike energije različnih moči tako enofazne kot trofazne si lahko ogledate na spodnji povezavi:

LI-ION POWERBANK

Samooskrbne solarne elektrarne pa na spodnji povezavi:

OFF-GRID ELEKTRARNE

Za vsa dodatna vprašanja lahko uporabite klicni center, kjer vam odgovarjajo strokovnjaki iz področja samooskrbe.

KLICNI CENTER

One Comment

  1. Pozdravljeni,
    Kakšen komplet mi priporočate da bi gnal toplotno črpalko 8kWh?
    Hvala za odgovor

    Andrej Šetina

Comments are closed.