Na zalogi v skladišču

SOLARNI POLNILEC različnih porabnikov-Sestavite si svoj komplet !


Še dodatni popust za: Plačilo po predračunu (TRR) 80,18  (-0,98 )

⚡ Univerzalni polnilec
🔌 Polnjenje različnih porabnikov
🛠️ Enostavna montaža
🔄 V okvirju odprtine za montažo
🔋 Polnjenje 12V baterij
🔋 Polnjenje 24V baterij

81,16 

SESTAVITE SI SVOJ KOMPLET:
(Pri izdelkih ki jih potrebujete vpišite količino 1)
Količina:-+
(V spustnem seznamu lahko izberete regulator,za 24V akumulatorje se priporoča MPPT)
Količina:-+
(Dolžino kabla v metrih lahko izberemo desno)
Količina:-+
(Dolžino kabla v metrih lahko izberemo desno)
Količina:-+
Predvidena dostava: 22.07.2024 - 24.07.2024
 

Vse o solarnih polnilcih:

 • Za kakšna polnjenja se uporablja solarni polnilec ?

  Solarni polnilec je primeren za polnjenje različnih porabnikov električne energije:(akumulatorjev,električnih pastirjev, avtodomov, vikendov,bark..itd…) Preko USB izhoda , če ga regulator vsebuje pa lahko polnemo tudi telefone in ostale USB porabnike…

 • Ali ima solarni polnilec vse potrebno za svoje delovanje ?

  Solarni polnilec vsebuje solarno celico, regulator polnjenja, MC4 konektor, ter solarne kable, to pomeni da ga je potrebno le povezati z akumulatorjem in se polnenje lahko začne.

 • Ali mi lahko sporočite točne dimenzije solarnega panela ki je v kompletu ?

  Vsi solarni kompleti imajo v seznamu opis vseh komponent ki jih vsebujejo. Z klikom na določeno komponento, pa se nam odpre stran kjer so navedeni čisto vsi podatki o tej komponenti. Pri solarnih panelih imamo poleg dimenzij navedene tudi vse podatke o moči in vseh ostalih parametrov.

 • Ali je za povezavo celice z regulatorjem dovolj le MC4 konektor 1 kom ?

  Mc4 konektor vsebuje tako moški del konektorja kot tudi ženski. To pomeni da za povezavo + in – solarnega kabla potrebujemo le 1 kom MC4 konektorja. Sama celica pa ima že vgrajen + in – solarni kabel z MC4 konektorjem, tako da jo le povežemo na solarni kabel in MC4 konektor ki je priložen kompletu.

   

   

 • Kako izračunati potrebno moč solarnega panela ?

  Pri izračunu moči solarnih modulov upoštevamo njihovo zmogljivost v W. Vendar pa je treba upoštevati tudi izgube, ki se pojavijo tudi v sončnem vremenu, zato se pri izračunu moči upošteva še približno 20% izgub. V Sloveniji je poleti optimalno obdobje za delovanje solarnih modulov od 6 ur v osrednji Sloveniji do 7 ur na Obali. Pozimi pa se lahko kot optimalno obdobje računa le nekje med 2-3 ure.

  Če želimo izračunati, koliko porabe bo zagotovil solarni modul določene moči v osrednji Sloveniji poleti, moramo njegovo moč (W) pomnožiti z 0,8 (izgube) in številom ur sončnega obdobja (6 ur). Na primer, solarni modul moči 420 W, ki je nameščen v osrednji Sloveniji in se uporablja zlasti poleti, bo nudil 2.016 Wh dnevno.

  =420w*0,8 *6h = 2.016Wh dnevno

  Uporabite lahko tudi OFF-GRID kalkulator, kjer vnesete podatke in pridobite izračun kompleta:

  OFF-GRID KALKULATOR

 • Ali za montažo solarnega polnilca potrebujemo nosilno konstrukcijo ?

  Solarni polnilec običajno vsebuje le eno do največ dve celici zato posebna nosilna konstrukcija za montažo ni potrebna. Vsi solarni paneli imajo že izvrtane odprtine, tako da jih lahko pritrdimo na karšno koli konstrukcijo. Če pa bi vseeno želeli nosilno konstrukcijo jo je možno naročiti v kategoriji : NOSILNA KONSTRUKCIJA

   

 • Kako pravilno povežemo solarni regulator z solarnim modulom in akumulatorjem ?

  Postopek in vrstni red povezovanja solarnega regulatorja s solarnim modulim, akumulatorjem in porabniki je treba skrbno upoštevati sicer sistem ne bo deloval.

  Najprej je treba povezati akumulator s solarnim regulatorjem. Nato je treba povezati solarni modul s solarnim regulatorjem.Ter na koncu električne porabnike z akumulatorjem.
  Solarni regulator polnjenja se mora namestiti na hladen in suh prostor in blizu akumulatorjem.
  Regulator polnjenja mora biti nameščen čim bližje akumulatorju, da bo tudi kontrola polnjenja slonela na čim bolj relevantnih podatkih. Vendar je potrebno pri namestitvi solarnega regulatorja ohraniti varnostno razdaljo vsaj 30cm do solarnega akumulatorja.

 • Kako pravilno nastavimo solarni regulator ?

 • Kakšne so prednosti MPPT solarnega regulatorja v primerjavi s PWM ?

  Res je, MPPT solarni regulatorji so običajno dražji v primerjavi s standardnimi PWM regulatorji. Vendar pa ponujajo številne prednosti, zaradi katerih se splača vključiti jih v otočni solarni sistem.

  PWM (Pulse Width Modulation) solarni regulator postopoma zmanjšuje tok polnjenja, ko se akumulator približuje polni napolnjenosti. To zagotavlja, da bo akumulator dejansko popolnoma napolnjen in ga vzdržuje v tem stanju, kar podaljšuje njegovo življenjsko dobo.

  MPPT (Maximum Power Point Tracking) solarni regulator pa lahko pretvori odvečno napetost v močnejši tok. S tem se skrajša čas polnjenja akumulatorjev in stalno zagotavlja optimalno delovanje solarnega sistema. MPPT solarni regulator je lahko do 30% bolj učinkovit v primerjavi s PWM solarnim regulatorjem.

  Poleg te najpomembnejše prednosti ima MPPT solarni regulator tudi manjše izgube v otočnem solarnem sistemu. Zaradi nižje napetosti v žicah, ki povezujejo solarni panel s PWM regulatorjem, se pojavljajo večje izgube v solarnem sistemu, medtem ko MPPT solarni regulator vzdržuje višjo napetost, kar zmanjšuje izgube.

  Tretja pomembna prednost MPPT solarnega regulatorja pa je fleksibilnost pri dimenzioniranju otočnih solarnih sistemov. S tem regulatorjem je mogoče pri namestitvi solarnih modulov z močjo nad 190W in nazivno napetostjo 24V dimenzionirati tudi 12V otočni sistem. Ta možnost omogoča prihranek, saj je v solarnem sistemu mogoče uporabiti samo en 12V akumulator.

 • Ali lahko priključimo porabnike direktno na solarni regulator ?

  Na 12V ali 24V izhod iz solarnega regulatorja, lahko neposredno priklopimo le 12V/24V porabnike manjših moči. Potreben tok za napajanje porabnikov, ne sme biti višji od toka, ki ga nudi solarni regulator. Ta podatke najdete v tehničnih podatkih solarnega regulatorja. Nekateri regulatorji vsebujejo tudi že USB izhod običajno 2A /5V.  Vse porabnike večjih moči pa moramo obvezno vedno povezovati kar direktno na akumulator, ki ga polni regulator..

 • Zakaj ne smem priklopiti razsmernik na solarni regulator?

  Na 12V ali 24V izhod iz solarnega regulatorja, lahko neposredno priklopimo le 12V/24V porabnike. Potreben tok za napajanje porabnikov, ne sme biti višji od toka, ki ga nudi solarni regulator. Ta podatke najdete v tehničnih podatkih solarnega regulatorja.

  Nikakor pa se ne sme priklopiti na 12V/24V izhod iz solarnega regulatorja, razsmernik. Razsmernik ni porabnik, ampak pretvornik enosmerne v izmenično napetost. Obremenitev razsmernika niha, zato solarni regulator tega ne bo prenesel brez škode. Rezultat bo okvara solarnega modula, ki ne sodi v okvir garancije.

 • Kakšne vrednosti naj vnesem za polnjenja akumulatorja v solarnem kompletu ?

  Priporočene napetosti polnjena:

  12V sistem – 14,7V
  24V sistem – 29,4V
  48V sistem – 58,8V

 • Kaj pomeni garancija najnižje cene, ki je označena ob izdelku ?

  V e-trgovini Eurodiskont vedno kupujete po najnižjih diskontnih cenah!
  Če pri kateremkoli od SLOVENSKIH trgovcev najdete enak izdelek po nižji ceni kot pri nas, nam to poveste in mi vam zagotovimo enako ali nižjo ceno v naši trgovini. Garancija najnižje cene velja za izdelke, označene z logotipom:

  GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

  Kako uveljavim garancijo najnižje cene? Preprosto! Sporočite nam:
  vaše kontaktne podatke,
  natančno ime artikla,
  ime in spletno stran prodajalca oz. nam pošljete predračun
  Kmalu po tem Vas bomo kontaktirali.

  Predpogoji za uveljavljanje garancije:

  Garancija najboljše cene velja za vse artikle iz redne ponudbe slovenskih trgovcev pod pogojem, da je izdelek pri trgovcu, ki ponuja nižjo ceno dejansko tudi dobavljiv. Izdelek iz konkurenčne ponudbe mora biti identičen v barvi in velikosti.

  Opozorilo:
  • Garancija cene ne velja za razprodaje, kuponske akcije in popuste ter za projektne cene.
  • Prav tako ne velja za cene, ki veljajo samo za izbrane stranke.
  • Po prejemu in plačilu naročila garancije cene ni mogoče uveljavljati za nazaj.
 • Ali za plačilo po PREDRAČUNU res dobim še dodatni popust ?

  V našem podjetju smo se odločili, da vsem našim kupcem omogočimo dodatni popust za vsa plačila preko spletne banke po predračunu.Vse kar morate storiti je le da ob nakupu izdelka v razdelku plačila izberete Plačilo po predračunu (TRR) in sistem vam,ker gre plačilo direktno na TR,podari provizijo ki jo vidite ob zaključko nakupa označeno kot DODATNI POPUST ZA PLAČILO PO PREDRAČUNU. Višina provizije je seveda odvisna od višine nakupa in program vam jo sam izračuna in ovrednoti kot dodatni popust.

  Ideja je bila da vsem našim kupcem, podarimo del provizije ki bi jo morali plačati bančnim ustanovam za plačevanje z karticami.

  Plačevanje preko spletne banke pa je tudi zelo enostavno, saj ob zaključku nakupa prejmete na vaš e-mail povzetek nakupa z QR kodo ki jo z telefonom samo preslikate v spletno banko in plačilo je izvedeno.

Teža12 kg

Temelji na osnovi 0 mnenj

0.0 skupno
0
0
0
0
0

Bodi prvi in napiši mnenje “SOLARNI POLNILEC različnih porabnikov-Sestavite si svoj komplet !”

2 × two =

Trenutno ni mnenj