Kako pravilno Povezati 8 12V Baterij, Da Ustvarite 48V sistem ?

**Izdelava 48V Baterijskega Sistema iz 8 Baterij 12V: Enostaven Vodnik**

Povezovanje baterij za ustvarjanje zmogljivega 48V sistema morda zveni kot zapletena naloga, vendar s pravilnimi koraki lahko to opravite brez težav. Sledite tem preprostim navodilom za uspešno povezovanje 8 baterij 12V in ustvarjanje zmogljive baterijske konfiguracije.

**Korak 1: Razporeditev Baterij v Dva Sklopa Po Štiri**

Prvi korak je razporeditev osmih baterij v dva sklopa po štiri baterije v vsakem. Pomembno je, da so pozitivni in negativni poli obrnjeni drug proti drugemu.

**Korak 2: Povežite Štiri Baterije Zaporedno in Ponovite za Oba Kompleta**

Za povečanje napetosti povežite štiri baterije v serijo za oba sklopa. To pomeni, da imate sedaj dva niza štirih baterij, vsak s povečano napetostjo 48V.

**Korak 3: Oba Niza Povežite Vzporedno**

Nato povežite oba niza vzporedno. Vzporedna povezava poveča kapaciteto baterije, kar pomeni, da bo vaš 48V sistem imel zmogljivost 200Ah.

Pri tem se prepričajte, da glavni pozitivni pol izhaja iz prve baterije, ne iz pete. Pravilna povezava je ključna za enakomerno polnjenje in praznjenje baterij.

**Zaključna Konfiguracija za 8 Baterij 12V, ki tvorijo 48V Baterijo**

Za zagotovitev varnosti je ključno zavarovati glavni pozitivni pol akumulatorja.

**Zaključek**

Sledite tem preprostim korakom, in iz 8 baterij 12V ustvarite učinkovit 48V sistem. Pri delu z baterijami ne pozabite na zaščitna očala ter uporabljajte izolirana orodja za večjo varnost. Zanesljivo in varno povezovanje baterij bo zagotovilo nemoteno delovanje vašega 48V sistema.

Nakup solarnih baterij:

Avtor prispevka: Nick Seghers