-6%
, ,
Na zalogi v skladišču

Mikro Sončna Elektrarna 1,7kWp 1,2kW NEP BDM Wi-Fi

(1 mnenje stranke)

Še dodatni popust za: Plačilo po predračunu (TRR) 824,38  (-10,02 )

Odlična rešitev za samogradnjo. Enostavna namestitev brez centralnega razsmernika.  Brezplačna dostava po Sloveniji.  Za postavitev mikro sončne elektrarne je potrebno pridobiti soglasje za oddajanje viškov v omrežeje.

 

 

834,40  889,00 

Mikro sončna elektrarna vsebuje:
(Izberete lahko od minimalno 2 do maksimalno 14 panelov)
Količina:-+
(Izberete lahko od minimalno 1 do maksimalno 7 mikro razsmernikov)
209,00  239,00 
Količina:-+
Predvidena dostava: 23.04.2024 - 29.04.2024

Mikro Sončna Elektrarna, opremljena z mikroinverterjem, je izjemno napredna rešitev, ki prinaša številne prednosti. Njena preprosta namestitev, visoka varnostna raven, modularna razširljivost in dolga garancija za mikroinverterje jo postavljajo v ospredje sodobnih energetskih rešitev.Ta sončna elektrarna je odlična izbira za vse, ki si želijo postopnega pridobivanja solarnega električnega sistema brez velikih začetnih naložb. Ko se odločite za nadgradnjo na močnejši sistem, je širitev preprosta – zgolj dokupite ustrezno število kompletov in jih enostavno povežete z obstoječim sistemom. Prav tako imate možnost naknadne namestitve hranilnika električne energije.

Ta sončna elektrarna je idealna za različne uporabe, vključno z napajanjem klime, ogrevanjem sanitarne vode z električno energijo, delovanjem toplotnih črpalk, ogrevanjem bazenske vode, podporo obrtnikom in manjšim podjetjem ter polnjenjem električnih avtomobilov v času dnevne svetlobe. Nudi odličen donos tudi v primerih, ko občasno pride do senčenja na sončnih modulih.

Mikroinverterji zagotavljajo optimalno delovanje vsakega posameznega modula, saj imajo vgrajen sistem za sledenje največje moči (MPPT), kar zmanjšuje negativne učinke senčenja na celotno zmogljivost sončne elektrarne. Poleg tega zagotavljajo varnost, saj se ob izpadu omrežja solarni paneli samodejno izklopijo.Sončna elektrarna deluje tako, da s proizvedeno sončno energijo napaja vaše porabnike, presežek energije pa lahko oddaja v omrežje. Če želite, lahko tudi omejite odvajanje viškov elektrike v omrežje, kar omogoča, da vsa proizvedena sončna energija ostane v uporabi na mestu njenega nastanka.

Vsa priklučitvena dela lahko izvedete povsem sami, gre za enostavni modularni sistem izgradnje. Elektro priklop v vaši električni omarici pa naj izvede usposobljen električar.

POMEMBNO:
Mikro Elektrarne za priklop na omrežje potrebujejo povsem enako soglasje kot NET-METERING sistemi, Mikro Elektrarne se ne priključuje direktno v vtičnico kot balkonske elektrarne ! Priklop vseh zaporednih vezanih modulov se mora izvesti v elektro omarici preko varovalčnega odklopnika.  čeprav mikroelektrarne ne potrebujejo centralnega razsmernika mora vsa priklopna dela na omrežje izvesti kvalificirani električar, ki odgovarja za pravilno in varno izvedbo priklopa. Eurodiskont d.o.o. je distributer solarnih sistemov, ki za nepravilno uporabo in priklope ter morebitno povzročeno škodo ne odgovarja.

Vezava mikroelektrarne:

Princip delovanja Mikro sončne elektrarne je izjemno enostaven. Na hrbtni strani solarnega modula lahko namestimo mikroinverter, ki ima pomembno vlogo pri pretvorbi enosmerne napetosti, proizvedene s pomočjo sončnih celic, v izmenično napetost.

 

Mikro sončna elektrarna je sestavljena iz monokristalnih sončnih celic z skupno maksimalno dovoljeno močjo 800W ter mikro razsmernika z maksimalno dovoljeno močjo 600W. Mere solarnega panela 400 W so 1722 x 1134 x 30 mm.Namestitev je izjemno enostavna: V kompletu je priložen kabel z vtičnico dolžine 5 m.  Po želji lahko v kompletu dodate tudi nosilno konstrukcijo.

Da bi zagotovili visok donos elektrike, je priporočljivo, da solarni modul usmerite proti južni strani pod kotom približno 35°, če je to le mogoče. Senčenje na površini sončnih celic lahko negativno vpliva na proizvodnjo elektrike.
Verjamemo, da bo spremljanje donosa elektrike iz vaše balkonske sončne elektrarne navdušujoče. S tem boste prispevali k varovanju okolja .

Sončna elektrarna z mikroinverterji omogoča oddajanje presežne energije v elektroenergetsko omrežje, kar pomeni, da deluje kot sistem net metering. Za povezavo v elektroenergetsko omrežje je potrebno pridobiti soglasje od elektro distributerja. V primeru, da elektro distributer ne izda soglasja za priklop sončne elektrarne na omrežje za oddajo presežne energije, lahko zaprosite za namestitev elektrarne za lastno porabo. Osnovna postavitev sončne elektrarne ostaja nespremenjena, namesti pa se smart meter, ki omogoča nadzor nad izpuščanjem presežne energije v omrežje.

Če imate veljavno dokumentacijo o lastništvu na stavbi, na katero želite namestiti sončno elektrarno, boste zagotovo prejeli dovoljenje za postavitev elektrarne za lastno porabo.

Izračunajte si potrebno moč solarnega kompleta:
 
OFF-GRID KALKULATOR
Odgovori na vsa vaša vprašanja:
FAQ
 
Da izberete pravo konstrukcijo za svojo kritino kliknite na spodnjo povezavo:
NOSILNA KONSTRUKCIJA PO VRSTI KRITINE
 
Za pravilno namestitev aplikacije za oddaljeni nadzor elektrarne si oglejte spodnjo povezavo:
NAMESTITEV APLIKAKACIJE ZA SE
 
Za pridobitev soglasja za priklop elektrarne pošljite vlogo elektrodistributerju:
VLOGA ZA PRIDOBITEV SOGLASJA ZA PRIKLOP ELEKTRARNE

Garancija:
– solarni moduli: 15 let na izdelavo, 30 let na funkcionalnost
-mikroinverter -12 let
-ostalo 1 leto

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 889,00 .

Šifra: mikroSE-1 Kategorije: , , Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Temelji na osnovi 1 mnenja

5.0 skupno
1
0
0
0
0

Podajte vašo oceno in mnenje

1 × two =

  1. Denis Zalokar

    Z nakupom zelo zadovoljen. enostavna namestitev in zagon sistema brez razsmernika. Priporočam.

    Denis Zalokar