-6%
,
Na zalogi v skladišču

Balkonska Sončna Elektrarna 820W HYPONTECH z Wi-Fi in nosilcem z nagibom za balkon

(1 mnenje stranke)

Še dodatni popust za: Plačilo po predračunu (TRR) 516,73  (-6,27 )

🔌 Enostaven priklop brez soglasja – takojšnji prihranki!
📱 Wi-FI kontrola porabe.
🔋 Deluje brez baterij ali z baterijami
💡 Zmanjšajte porabo električnih porabnikov v vašem domu.
🛡️ 10 letna garancija na kvaliteto.
🚚 Brezplačna dostava na vaš dom kjerkoli v Sloveniji.

 

 

523,00  557,40 

Solarna elektrarna za balkon vsebuje:
(Za podrobnosti klikni na opis izdelka)
(Če želite kompletu dodati tudi merilec porabe - (Watt meter), izberite količino 1)
Količina:-+
(Če želite podaljšek za inverter izberite količino v metrih)
Količina:-+
(Če želite podaljšek za inverter izberite količino v metrih)
Količina:-+
(V primeru podaljšanja izberite tudi konektorje)
(Če želite dodati tudi baterijo izberite količina 1)
Predvidena dostava: 16.07.2024 - 18.07.2024
Princip delovanja balkonske sončne elektrarne je izjemno enostaven. Na hrbtni strani solarnega modula lahko namestimo mikroinverter, ki ima pomembno vlogo pri pretvorbi enosmerne napetosti, proizvedene s pomočjo sončnih celic, v izmenično napetost. Možna je tudi namestitev microinverterja v notranjosti naših prostorov za kar potrebujemo še dodatne MC4 konektorje in solarni kabel.Preprost vtikač, pritrjen na konec kabla mikroinverterja, se nato le vstavi v standardno električno vtičnico vaše hiše. S tem korakom se sončna elektrika takoj začne napajati vaše porabnike, kar omogoča učinkovito in trajnostno izrabo sončne energije v vašem domu.Posebej je pomembno poudariti, da za namestitev solarnih modulov z močjo do 800 W ne potrebujete nobenih dovoljenj ali soglasij. V skladu s trenutno zakonodajo je edina zahteva, da pred namestitvijo obvestite lokalnega elektro distributerja o postavitvi balkonske sončne elektrarne. Ni potrebno pridobiti posebnega soglasja, kar poenostavlja postopek in omogoča hitro in neovirano izvedbo projekta.S postavitvijo solarnega panela in enostavnim priklopom v električno vtičnico, boste ob sončnem vremenu lahko samostojno proizvajali elektriko. Poleg balkona, imate tudi možnost namestitve solarnih modulov na steno, kot nadstrešek ali da stojijo samostojno, prilagojeno vašim specifičnim potrebam.Balkonska sončna elektrarna je sestavljena iz dveh monokristalnih sončnih celic z skupno maksimalno dovoljeno močjo 800W ter mikro razsmernika z maksimalno dovoljeno močjo 600W. Mere solarnega panela 400 W so 1722 x 1134 x 30 mm.Namestitev je izjemno enostavna: V kompletu je priložen kabel z vtičnico dolžine 5 m.  Kompletu je priložena tudi original nosilna konstrukcija.Da bi zagotovili visok donos elektrike, je priporočljivo, da solarni modul usmerite proti južni strani pod kotom približno 35°, če je to le mogoče. Senčenje na površini sončnih celic lahko negativno vpliva na proizvodnjo elektrike. Verjamemo, da bo spremljanje donosa elektrike iz vaše balkonske sončne elektrarne navdušujoče. S tem boste prispevali k varovanju okolja .

Vse o balkonski sončni elektrarni

 • Odprite povezavo za vsa navodila in obrazce ki jih potrebujete za pridobitev enostavnega soglasja !

  Izjavo za pridobitev enostavnega soglasja distributerja moramo najmanj 14 dni pred vklopom balkonske elektrarne v omrežje poslati našemu dobavitelju električne energije. Vse obrazce ki jih potrebujete za obvestilo pridobite v zavihku:

  Balkonska sončna elektrarna 800Wp-600W
  (Obrazce za prijavo distributerju in vsa navodila prenesete na spodnjih povezavah z klikom na povezavo:)

  VLOGA ZA PRIJAVO BALKONSKE ELEKTRARNE DISTRIBUTERJU

  NAVODILA ZA MONTAŽO BALKONSKE SONČNE ELEKTRARNE

  Vse izjave o skladnosti in navodila si lahko prenesete tukaj:

  Deklaracije za mikroinverter NEP BDM 600:

  BDM-600 and BDM-800 VDE4105&VDE0124 (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE TUV Mark (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE (1)

  Deklaracije za mikroinverter HYPONTECH HM-800:

  DEKLARACIJA O SKLADNOSTI 

  DEKLARACIJA TUV

  SPECIFIKACIJA PDF

  NAVODILA SLO

   

  Deklaracija za solarni panel :

  CE DEKLARACIJA O SKLADNOSTI TRINA SOLAR

  ULTRALAHKA IN PREMIČNA  Balkonska Sončna Elektrarna 720Wp-600W:
  (Obrazce za prijavo distributerju in vsa navodila prenesete na spodnjih povezavah z klikom na povezavo:)

  VLOGA ZA PRIJAVO BALKONSKE ELEKTRARNE DISTRIBUTERJU

  NAVODILA ZA MONTAŽO BALKONSKE SONČNE ELEKTRARNE

  Deklaracije za mikroinverter NEP BDM 600:

  BDM-600 and BDM-800 VDE4105&VDE0124 (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE TUV Mark (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE (1)

  Deklaracije za mikroinverter HYPONTECH HM-800:

  DEKLARACIJA O SKLADNOSTI 

  DEKLARACIJA TUV

  SPECIFIKACIJA PDF

  NAVODILA SLO

  Deklaracija za solarni panel 180W Fleksibilni Ultralahki:
  CE- Fleksibilni ultralahki panel 180W

  Na podlagi pogodbe o najemu elektrodistribucijske infrastrukture in izvajanju storitev za operaterja distribucijskega sistema električne energije v imenu SODO izvajajo distribucijsko dejavnost naslednja distribucijska podjetja:

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Ali lahko balkonsko sončno elektrarno NEP BDM tudi oddaljeno nadzorujem preko mobilne aplikacije ?

  Mikroinverter NEP BDM 600 ima v sebi vgrajen tudi wi-fi modul , ki omogoča povezavo z omrežjem in oddaljeni nadzor delovanja elektrarne. Za samo delovanje modula in nadzora je potrebna prijava preko proizvajalčeve aplikacije in seveda dovolj kvalitetna internetna povezava. V kolikor povezava ni dovolj kvalitetna program zavrača nastavitve , zato je pri vzpostavitvi povezave pomembna moč wi-fi signala.

  POVEZAVA ZA VNOS VAŠIH PODATKOV:

  https://user.nepviewer.com/pv_manager/login.php

  V povezavah spodaj si lahko ogledate navodila za vzpostavitev povezave:

  BDM-600 Konfiguracija Wi-Fi
  Configuring-BDM-WiFi-English-German
  NAMESTITEV APLIKAKACIJE ZA SE-ENG
  NAMESTITEV APLIKAKACIJE ZA SE-SLO


  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Kako deluje Balkonska Sončna Elektrarna ?

  Balkonska sončna elektrarna je fotonapetostna naprava, ki je sestavljena iz solarnih modulov in razsmernika. Moduli iz sončne energije proizvajajo enosmerni tok, tega pa razsmernik spremeni v izmeničnega, zato, da lahko napravo enostavno priključite v vtičnico vaše hišne napeljave. Pogoj je, da imate primeren prostor za postavitev (balkon, vrt, nadstrešek,..) in vtičnico zunaj v neposredni bližini. Komplet deluje po principu Plug&Play in je prirejen za domačo uporabo. Najmanj 14 dni pred predvideno priključitvijo morate z enostavnim obrazcem obvestiti svojega distributerja.

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti dva solarna modula ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Za to lahko uporabimo posebno balkonsko konstrukcijo ki nam omogoča namestitev. konstrukcija kompletu ni priloćene in jo moramo dodati v seznamu naročanja. Vsi moduli vsebujejo tudi že izvrtane odprtine na aluminjijastih okvirjih, tako da jih lahko pritrdimo tudi na povsem svojo konstrukcijo ki si jo izgradimo sami. zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih le vtaknemo v mikroinverter. Če pa bi želeli da je inverter nameščen namesto pri nodulih v notranjosti našega objekta potem si izberemo še 4 x MC4 konektorje in solarni kabel v metraži po naši želji.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloga preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .

  Vezava:

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Koliko električne energije na dan oziroma na leto, mi bo proizvedla moja balkonska sončna elektrarna ?

  Sončna elektrarna 7600W bi lahko dajala v poletnem času poprečno nekaj več kot 3kWh/dan. Bistveno je, da se solarna elektrika izrabi takrat, ko je višek delovanja, to je med 10h in 14h. V tem času bo elektrarna dosegla vrh, ki bo poleti ob lepem vremenu okoli 700W. Takrat je potrebno vključiti večje porabnike, npr. bojler, pralni stroj, sesalec, itd. da bo izkoristek čim večji.

  V zimskem času bo balkonska sončna elektrarna dajala poptrečno dnevno okoli 1kWh solarne elektrike.

  V gospodinjstvih, ki imajo trifazno elektriko, je mogoče vezati sončno elektrrano le na eno do faz. Zato je treba paziti kateri porabniki so vezani na fazo, na katero je priključena balkonska sončna elektrarna. To delo je treba poveriti električarju, da na to fazo veže tiste porabnike, za katere menimo, da bi jih bilo koristno napajati s sončno elektrarno.

  Letna proizvodnja balkonske sončne elektrarne:

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Katera so distribucijska podjetja katerim lahko prijavim priklop sončne elektrarne ?

  Distribucijsko dejavnost izvajajo:

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Zanima me garancijska doba za balkonsko sončno elektrarno ?

  Garancija:

  Solarni paneli  – 15 let

  Mikroinverter  BDM-600 : 10 let

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Kakšni so stroški dostave Balkonske Sončne Elektrarne na moj dom ?

  Sedaj poteka akcijska prodaja balkonskih sončnih elektaren. Elektrarno vam lahko dostavimo na vaš dom povsem BREZPLAČNO. Vse kar morate storiti je le ,da ob zaključku nakupa v polje KUPON vnesete kodo: gratisdostava. Ta koda vam omogoča povsem brezplačno dostavo. Elektrarno vam bo dostavno podjetje INTEREUROPA v roku 2-3 dni po izvršenem nakupu dostavilo na vaš dom. Pred dostavo vas seveda pokličejo, da se dogovorite za točni termin prevzema.

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Kako poteka priklop balkonske sončne elektrarne z 2 solarnima moduloma 400W na omrežje ?

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti dva solarna modula ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Za to lahko uporabimo posebno balkonsko konstrukcijo ki nam omogoča namestitev.  Vsi moduli vsebujejo tudi že izvrtane odprtine na aluminjijastih okvirjih, tako da jih lahko pritrdimo tudi na povsem svojo konstrukcijo ki si jo izgradimo sami. zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloda preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .

  Vezava Shematsko:

  Vezava v praksi ko sta panela že zmontirana:

  POMEMBNO: Proizvajalec ima na panelih le toliko dolge kable, da se mikroivereter lahko namesti le v točki med obema paneloma (glej sliko). Inverter se pritrdi le v eni točki. običajno z samoreznim vijakom. V kolikor bi  inverter želeli namestiti na karšen koli drugačen način, ali v notranjosti vašega objekta potrebujete za to naročiti podaljške za priklop panelov. Podaljški kompletu niso priloženi.

  Podaljške lahko naročite tukaj:

  Solarni kabel 6mm2 črni ali rdeči (Naročanje po metrih)

  Upoštevajte da za podaljšanje enega PV modula potrebujete razdaljo rdečega in črnega kabla, do tam kjer bo mikroinverter ter za vsaki PV modul 2 x MC4 konektor.
  Primer balkonske elektrarne ki ima 2 PV modula in pri kateri bi želeli mikroinverter montirati v notranjosti objekta ki je od balkonske elektrarne oddaljen 10 metrov potrebujete:

  solarni kabel črni 6mm2 – skupaj 20 metrov
  solarni kabel rdeči 6mm2 – skupaj 20 metrov
  MC4 konektorji – skupaj 4 kom

  Avtor Eurodiskont dne 08.09.2023

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Kako poteka priklop balkonske sončne elektrarne z 4 ultralahkimi solarnimi moduli 180W na omrežje ?

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti štiri solarne module ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Vsi ultralahki Fleksibilni moduli imajo rob v katerega lahko poljubno izvrtamo odprtine in nato modole kar privijačimo na konstrukcijo ali pa jih privežemo z vrvjo. Zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih le vtaknemo v mikroinverter. Če pa bi želeli da je inverter nameščen namesto pri modulih v notranjosti našega objekta potem si izberemo še 4 x MC4 konektorje in solarni kabel v metraži po naši želji.Upoštevati moramo plus in minus pol za 2 izhoda.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  Pomembno: Ko montiramo 4 ultralahke module na 2 vhoda mikroinverterja moramo po 2 modula najprej povezati zaporedno med seboj. To pomeni da spojimo + in – dveh modulov in tako pridobimo posamezno vejo, ki vsebuje 2 modula in eden + in – izhod. Vsako vejo priključimo na svoj vhod v mikroinverter.

  Vezava:

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Ali lahko dobim navodila o mikroinverterju NEP-BDM 600 in njegovem delovanju ?

  Na spodnjih povezavah si lahko prenesete original navodila za mikroinverter v angleščini in tudi v slovenščini:

  BDM-600 SLOVENSKA NAVODILA

  BDM-600 ENG

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloga preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

 • Kako pridobite PONUDBO-PREDRAČUN po akcijskih cenah z vsemi popusti v samo 3 korakih ?

  Spoštovani,

  Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Redne maloprodajne cene so od akcijskih spletnih cen za okoli 20% dražje.
  Da vam lahko izdamo PONUDBO-PREDRAČUN po akcijskih spletnih cenah vas zaradi avtomatike procesa naročil vljudno prosimo, da uporabite naslednji način:

  1.Izberite željeni izdelek in ga dodajte v košarico. V košarico vpišite tudi morebitne kode za popuste.

  2.Izberite način morebitne dostave ali osebnega prevzema.

  3.Vpišite vaše točne podatke (podjetja obvezno tudi davčno številko) in izberite ŽELIM SAMO PONUDBO. Za plačilo po Ponudbi- Predračunu vam program izračuna še dodatni popust.

  Takoj ko je naročilo oddano, boste na vaš e-mail prejeli original PONUDBO-PREDRAČUN, z vsemi popusti in akcijami, ki pa vas še vedno ne zavezuje k nakupu.
  Zaradi hitrih sprememb cen je veljavnost Ponudbe-Predračuna 3 delovne dneve, nato bo Ponudba avtomatsko stornirana.

  Za vsa morebitna dodatna vprašanja uporabite: KLICNI CENTER

  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 527,40 .

Šifra: balconySE-nosilec-1 Kategoriji: , Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Temelji na osnovi 1 mnenja

5.0 skupno
1
0
0
0
0

Podajte vašo oceno in mnenje

twenty − eleven =

 1. Andrej j+Jurglič

  Elektrarna lepo deluje in sproti zmanjšuje našo porabo. Dostava je bila hitra in brezplačna. priporočam

  Andrej j+Jurglič