-28%
, , ,
Na zalogi v skladišču

Balkonska Sončna Elektrarna 800W NEP BDM Wi-Fi z nosilci za balkon

(1 mnenje stranke)

Še dodatni popust za: Plačilo po predračunu (TRR) 646,54  (-7,86 )

🔌 Enostaven priklop brez soglasja – takojšnji prihranki!
💡 Zmanjšajte porabo električnih porabnikov v vašem domu.
🛡️ 10 letna garancija na kvaliteto.
🚚 Brezplačna dostava na vaš dom kjerkoli v Sloveniji.
💲 Z kodo BALKON10 še dodatni popust do konca jeseni.

 

 

654,40  908,46 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 678,40 .

Solarna elektrarna za balkon vsebuje:
(Za podrobnosti klikni na opis izdelka)
(V primeru da želite inverter imeti v notranjosti objekta izberite daljšo razdaljo kabla)
(Če želite kompletu dodati tudi merilec porabe - (Watt meter), izberite količino 1)
Princip delovanja balkonske sončne elektrarne je izjemno enostaven. Na hrbtni strani solarnega modula lahko namestimo mikroinverter, ki ima pomembno vlogo pri pretvorbi enosmerne napetosti, proizvedene s pomočjo sončnih celic, v izmenično napetost. Možna je tudi namestitev microinverterja v notranjosti naših prostorov za kar potrebujemo še dodatne MC4 konektorje in solarni kabel.Preprost vtikač, pritrjen na konec kabla mikroinverterja, se nato le vstavi v standardno električno vtičnico vaše hiše. S tem korakom se sončna elektrika takoj začne napajati vaše porabnike, kar omogoča učinkovito in trajnostno izrabo sončne energije v vašem domu.Posebej je pomembno poudariti, da za namestitev solarnih modulov z močjo do 800 W ne potrebujete nobenih dovoljenj ali soglasij. V skladu s trenutno zakonodajo je edina zahteva, da pred namestitvijo obvestite lokalnega elektro distributerja o postavitvi balkonske sončne elektrarne. Ni potrebno pridobiti posebnega soglasja, kar poenostavlja postopek in omogoča hitro in neovirano izvedbo projekta.S postavitvijo solarnega panela in enostavnim priklopom v električno vtičnico, boste ob sončnem vremenu lahko samostojno proizvajali elektriko. Poleg balkona, imate tudi možnost namestitve solarnih modulov na steno, kot nadstrešek ali da stojijo samostojno, prilagojeno vašim specifičnim potrebam.Balkonska sončna elektrarna je sestavljena iz dveh monokristalnih sončnih celic z skupno maksimalno dovoljeno močjo 800W ter mikro razsmernika z maksimalno dovoljeno močjo 600W. Mere solarnega panela 400 W so 1722 x 1134 x 30 mm.Namestitev je izjemno enostavna: V kompletu je priložen kabel z vtičnico dolžine 5 m.  Kompletu je priložena tudi original nosilna konstrukcija.Da bi zagotovili visok donos elektrike, je priporočljivo, da solarni modul usmerite proti južni strani pod kotom približno 35°, če je to le mogoče. Senčenje na površini sončnih celic lahko negativno vpliva na proizvodnjo elektrike. Verjamemo, da bo spremljanje donosa elektrike iz vaše balkonske sončne elektrarne navdušujoče. S tem boste prispevali k varovanju okolja .    

Vse o balkonski sončni elektrarni

 • Odprite povezavo za vsa navodila in obrazce ki jih potrebujete za pridobitev enostavnega soglasja !

  Izjavo za pridobitev enostavnega soglasja distributerja moramo najmanj 14 dni pred vklopom balkonske elektrarne v omrežje poslati našemu dobavitelju električne energije. Vse obrazce ki jih potrebujete za obvestilo pridobite v zavihku:

  Balkonska sončna elektrarna 800Wp-600W
  (Obrazce za prijavo distributerju in vsa navodila prenesete na spodnjih povezavah z klikom na povezavo:)

  Prijava priključitve vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije
  Navodila za uporabo in montažo vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije

  Vse izjave o skladnosti in navodila si lahko prenesete tukaj:

  Deklaracije za mikroinverter:

  BDM-600 and BDM-800 VDE4105&VDE0124 (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE TUV Mark (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE (1)

  Deklaracija za solarni panel :
  DMEGC DEKLARACIJA

  TUV CERTIFIKAT SOLITEK

  ISO EN CERTIFIKAT SOLITEK

  ULTRALAHKA IN PREMIČNA  Balkonska Sončna Elektrarna 720Wp-600W:
  (Obrazce za prijavo distributerju in vsa navodila prenesete na spodnjih povezavah z klikom na povezavo:)

  Prijava priključitve vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije
  Navodila za uporabo in montažo FLEKSIBILNE vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije

  Deklaracije za mikroinverter:

  BDM-600 and BDM-800 VDE4105&VDE0124 (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE TUV Mark (1)
  BDM-600 and BDM-800 CE (1)

  Deklaracija za solarni panel 180W Fleksibilni Ultralahki:
  CE- Fleksibilni ultralahki panel 180W

  Na podlagi pogodbe o najemu elektrodistribucijske infrastrukture in izvajanju storitev za operaterja distribucijskega sistema električne energije v imenu SODO izvajajo distribucijsko dejavnost naslednja distribucijska podjetja:

 • Ali lahko balkonsko sončno elektrarno NEP BDM tudi oddaljeno nadzorujem preko mobilne aplikacije ?

  Mikroinverter NEP BDM 600 ima v sebi vgrajen tudi wi-fi modul , ki omogoča povezavo z omrežjem in oddaljeni nadzor delovanja elektrarne. Za samo delovanje modula in nadzora je potrebna prijava preko proizvajalčeve aplikacije in seveda dovolj kvalitetna internetna povezava. V kolikor povezava ni dovolj kvalitetna program zavrača nastavitve , zato je pri vzpostavitvi povezave pomembna moč wi-fi signala.

  V povezavah spodaj si lahko ogledate navodila za vzpostavitev povezave:

  BDM-600 Konfiguracija Wi-Fi
  Configuring-BDM-WiFi-English-German
  NAMESTITEV APLIKAKACIJE ZA SE-ENG
  NAMESTITEV APLIKAKACIJE ZA SE-SLO


 • Kako deluje Balkonska Sončna Elektrarna ?

  Balkonska sončna elektrarna je fotonapetostna naprava, ki je sestavljena iz solarnih modulov in razsmernika. Moduli iz sončne energije proizvajajo enosmerni tok, tega pa razsmernik spremeni v izmeničnega, zato, da lahko napravo enostavno priključite v vtičnico vaše hišne napeljave. Pogoj je, da imate primeren prostor za postavitev (balkon, vrt, nadstrešek,..) in vtičnico zunaj v neposredni bližini. Komplet deluje po principu Plug&Play in je prirejen za domačo uporabo. Najmanj 14 dni pred predvideno priključitvijo morate z enostavnim obrazcem obvestiti svojega distributerja.

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti dva solarna modula ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Za to lahko uporabimo posebno balkonsko konstrukcijo ki nam omogoča namestitev. konstrukcija kompletu ni priloćene in jo moramo dodati v seznamu naročanja. Vsi moduli vsebujejo tudi že izvrtane odprtine na aluminjijastih okvirjih, tako da jih lahko pritrdimo tudi na povsem svojo konstrukcijo ki si jo izgradimo sami. zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih le vtaknemo v mikroinverter. Če pa bi želeli da je inverter nameščen namesto pri nodulih v notranjosti našega objekta potem si izberemo še 4 x MC4 konektorje in solarni kabel v metraži po naši želji.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloga preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .

  Vezava:

 • Komu je namenjena balkonska sončna elektrarna?

  Balkonska sončna elektrarna je namenjena vsem ki:

  1. si želijo privarčevati denar pri računih za elektriko,
  2. zaradi omejitev prostora nimajo možnosti za postavitev večje sončne elektrarne,
  3. jih odvračajo dolgotrajni postopki pridobivanja dovoljenj in naraščajoče cene montaže,
  4. želijo prispevati k manjši porabi elektrike iz omrežja in s tem k boljšemu okolju.
 • Koliko električne energije na dan oziroma na leto, mi bo proizvedla moja balkonska sončna elektrarna ?

  Sončna elektrarna 7600W bi lahko dajala v poletnem času poprečno nekaj več kot 3kWh/dan. Bistveno je, da se solarna elektrika izrabi takrat, ko je višek delovanja, to je med 10h in 14h. V tem času bo elektrarna dosegla vrh, ki bo poleti ob lepem vremenu okoli 700W. Takrat je potrebno vključiti večje porabnike, npr. bojler, pralni stroj, sesalec, itd. da bo izkoristek čim večji.

  V zimskem času bo balkonska sončna elektrarna dajala poptrečno dnevno okoli 1kWh solarne elektrike.

  V gospodinjstvih, ki imajo trifazno elektriko, je mogoče vezati sončno elektrrano le na eno do faz. Zato je treba paziti kateri porabniki so vezani na fazo, na katero je priključena balkonska sončna elektrarna. To delo je treba poveriti električarju, da na to fazo veže tiste porabnike, za katere menimo, da bi jih bilo koristno napajati s sončno elektrarno.

  Letna proizvodnja balkonske sončne elektrarne:

 • Pri katerem distribucijskem operaterju prijavim napravo z obrazcem, ki ste ga pripravili ?

  Na podlagi pogodbe o najemu elektrodistribucijske infrastrukture in izvajanju storitev za operaterja distribucijskega sistema električne energije v imenu SODO izvajajo distribucijsko dejavnost naslednja distribucijska podjetja:

 • Zanima me garancijska doba za balkonsko sončno elektrarno ?

  Garancija:

  Solarni paneli AUSTA – 15 let

  Mikroinverter  BDM-600 : 10 let

 • Kakšni so stroški dostave Balkonske Sončne Elektrarne na moj dom ?

  Sedaj poteka akcijska prodaja balkonskih sončnih elektaren. Elektrarno vam lahko dostavimo na vaš dom povsem BREZPLAČNO. Vse kar morate storiti je le ,da ob zaključku nakupa v polje KUPON vnesete kodo: gratisdostava. Ta koda vam omogoča povsem brezplačno dostavo. Elektrarno vam bo dostavno podjetje INTEREUROPA v roku 2-3 dni po izvršenem nakupu dostavilo na vaš dom. Pred dostavo vas seveda pokličejo, da se dogovorite za točni termin prevzema.

 • Kako poteka priklop balkonske sončne elektrarne z 2 solarnima moduloma 400W na omrežje ?

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti dva solarna modula ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Za to lahko uporabimo posebno balkonsko konstrukcijo ki nam omogoča namestitev. konstrukcija kompletu ni priloćene in jo moramo dodati v seznamu naročanja. Vsi moduli vsebujejo tudi že izvrtane odprtine na aluminjijastih okvirjih, tako da jih lahko pritrdimo tudi na povsem svojo konstrukcijo ki si jo izgradimo sami. zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih moramo podljšati z priloženim solarnim kablom in 4 x MC4 konektorji. Le tako lahko pridobimo zaželeno metražo oziroma tudi možnost da mikroinverter montiramo naprimer v notranjosti objekta. Želeno metražo kabla izberemo v opisu elektrarne ob nakupu. Pri podalšanju kablov morate paziti na to da ne zamenjate polaritete + in – priključka med celico in mikroinverterjem.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloda preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .

  Vezava:

  Priprava povezovalnega kabla in stiskanje MC4 konektorja (konektor lahko stisnete tudi z navadnimi klešči).

 • Kako poteka priklop balkonske sončne elektrarne z 4 ultralahkimi solarnimi moduli 180W na omrežje ?

  Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti štiri solarne module ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Vsi ultralahki Fleksibilni moduli imajo rob v katerega lahko poljubno izvrtamo odprtine in nato modole kar privijačimo na konstrukcijo ali pa jih privežemo z vrvjo. Zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

  Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih le vtaknemo v mikroinverter. Če pa bi želeli da je inverter nameščen namesto pri modulih v notranjosti našega objekta potem si izberemo še 4 x MC4 konektorje in solarni kabel v metraži po naši želji.Upoštevati moramo plus in minus pol za 2 izhoda.

  Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

  Pomembno: Ko montiramo 4 ultralahke module na 2 vhoda mikroinverterja moramo po 2 modula najprej povezati zaporedno med seboj. To pomeni da spojimo + in – dveh modulov in tako pridobimo posamezno vejo, ki vsebuje 2 modula in eden + in – izhod. Vsako vejo priključimo na svoj vhod v mikroinverter.

  Vezava:

   

 • Kako pravilno stisnem MC4 konektorje na priloženi solarni kabel ?

 • Koliko lahko prihranim pri stroških za elektriko?

  V kolikor vzamemo povprečni letni energijski donos sončnega obsevanja na kvadratni meter površine v Sloveniji (od 950 do 1150 kWh/kWp) bi 600W mini sončna elektarna pri 1150kWh/kWp proizvedla 0,69MWh.

  Povprečno slovensko gospodinjstvo porabi priblično 4,5MWh električne energije letno.

  Izračun pokaže, da s 0,69MWh mini elektrarno prihranimo približno 15% elektične energije na letni ravni. To je pri trenutni ceni elektrike v Sloveniji približno 120 EUR. Ker pa se električna energija vsako leto podraži, se bodo povečali tudi vaši letni prihranki.

 • Ali res lahko mini sončno elektrarno priklopim v vtičnico?

  Da. Za priključitev balkonske elektrarne lahko uporabite obstoječo vtičnico ‘Schuko’. Poskrbite, da bosta vtičnica in domače omrežje ustrezala tehničnim zahtevam v Tehnični smernici. Hišna napeljava mora imeti napetost 230V in frekvenco 50Hz, kar je splošni standard tako v Sloveniji, Nemčiji in Avstriji.

  Vklopite jo enako kot npr. hladilnik, le da sončna elektrarna ne bo porabljala elektrike, temveč jo bo dobavljala do naprav v gospodinjstvu (TV, računalnilk, pralni stroj …).

 • Ali res ne potrebujem dovoljenja za priklop?

  Ne. Dne 14.12.2022 je bil sprejet nov Pravilnik o tehničnih zahtevah za priključitev in obratovanje vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije, kjer piše, da za priključitev in obratovanje ne potrebujete dovoljenj.

  Dovolj je le, da 14 dni pred predvideno priključitvijo z enostavnim obrazcem obvestite vašega distributorja električne energije.

 • Ali balkonska elektrarna proizvaja elektriko tudi ob izpadu elektrike v omrežju?

  Ne. Mikro razsmernik namreč za svoje delovanje potrebuje delujoče električno omrežje. Deluje le, če zazna frekvenco napetosti v omrežju (50 Hz). Če v vašem omrežju zmanjka napetosti, torej, če nimate elektrike, potem se razsmernik zaradi varnostnih razlogov samodejno izključi.

 • Ali lahko priključim balkonsko sončno elektrarno kljub temu, da imam na strehi že solarno elektrarno ?

  Mini balkonsko sončno elektrarno si lahko postavite kljub temu, da že imate sončno elektratno na strehi. Največja nazivna moč naprave na strehi je namreč s predpisom omejena na 80% priključne moči odjema merilnega mesta, zato vam lahko vklop balkonske sončne elektrarne Vklopi sonce pripomore še k večji samooskrbi.

 • Ali lahko postavim balkonsko elektrarno tudi na streho ali kam drugam ?

  Sistem je zasnovan tako, da se lahko uporablja na različnih vrstah ograj ali pa tudi na strehi .

  Če bi želeli komplet uporabljati na strehi si izberemo nosilce za 2 panela za kritino ki jo imamo na strehi tukaj:

  Nosilna konstrukcija AUSTA za 2 solarna modula (v ravni vrsti)

  ali za opečnato kritino tukaj:

  Nosilna konstrukcija AUSTA za 2 solarna modula (v ravni vrsti)

  Dodamo še solarni kabel in 4x MC4 konektorje za razdaljo od celic do inverterja ki bo v hiši:

  Solarni kabel 6mm2 črni ali rdeči (Naročanje po metrih)

  Najbolj optimalno delovanje z največjim izkoristkom boste dosegli s postavitvijo proti jugu, jugovzhodu ali jugozahodu. Ne obračajte panelov proti severu. Pomembo je, da je mini sončna elektrarna nameščena tako, da je čim manj v senci. Svetujemo postavitev panelov pod kotom 35 stopinj. Tudi, če jo postavite navpično, bo še vedno delovala z dobrim izkoristkom.

 • Ali lahko balkonsko sončno pritrdim na balkonsko ograjo v bloku?

  Da, po dogovoru z lastnikom in/ali upravnikom objekta. Prednost kompleta je, da lahko v primeru selitve sončno elektrarno enostavno vzamete s seboj in priklopite na drugo odjemno mesto.

  Energen ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne spore in škodo, ki bi lahko nastala kot posledica namestitve.

 • Kompleti imajo do 800 W moči, razsmernik pa le 600? Zakaj?

  Največja dovoljena izhodna moč mikro sončne elektrarne je 600 W.

  Zaradi ne vedno optimalne postavitve elektrarne in boljšega izkoristka ponujamo v naših kompletih panele do 760W.

 • Ali je mogoče vključiti dva taka kompleta oz. tri; vsakega v svojo enofazno vtičnico s svojo varovalko na različne faze = L1 prvi komplet; L2 drugi komplet; in L3 tretji komplet. Vtičnice bodo napajane oz. povezane v omarici preko svojih enopolnih B-16A odklopnikov.

  V Tehnični smernici TSG-N-002:2021 Nizkonapetostne električne inštalacije je v točki  11.3.8 Prenosne fotonapetostne naprave (naprave Plug&Play) določeno, da se lahko priključi taka naprava v eno vtičnico, ki je v končnem tokokrogu. Torej, lahko se vključi ena naprava v vsako fazo posebej, če pri najmanjši porabi delovne moči v objektu preko merilnega mesta ne bi oddali več kot 600 W.

  Vtična proizvodna naprava lahko v distribucijsko omrežje električne energije v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša od 600 W.

 • Zanimam se za 600W elektrarno. Na balkonu, kjer bo postavljena elektrarna že imam vtičnico. V hiši imam 3 faze. Glavni porabniki v hiši niso na isti fazi kot ta vtičnica na balkonu. Ali bo proizvedena energija kljub temu tekla do teh porabnikov? Kako? Kakšna je možnost priklopa?

  Večina objektov ima trifazni tok. Naš mikroinverter se priključi na enofazno (običajno) vtičnico, ki se uporablja za vse ostale el. naprave.

  Če porabniki v hiši niso na isti fazi, bo elektrika tekla iz naprave po tisti fazi v katero je vključena naprava, do prvega porabnika v tej fazi. Če je proizvedene elektrike več, kot se bo porabila na prvem porabniku, se bo višek elektrike porabil na naslednjem porabniku, ki je na isti fazi. Če naslednjega porabnika na tej fazi ni, bo višek elektrike tekel v omrežje. Ker bo tok (elektrika) tekel v nasprotni smeri, bo ta del toka zaviral vrtenje števca (novi elektronski števci se ne vrtijo) in števec bo kazal manj. Torej na vaše vprašanje, če bo tok (elektrika) tekel do drugih porabnikov, je odgovor NE. Ta višek toka, ki teče nazaj v omrežje v eni fazi, zavira vrtenje števca, ki meri energijo v vseh treh fazah istočasno. Če preprosto povemo, izgleda tako, kot da bi tok tekel na porabnike v drugi (ali tretji fazi), ker števec, ki je trofazni, kaže manj.

 • Zanima me, ali je mikro sončna elektrarna primerna za objekt, ki ni priključen na javno električno omrežje, ampak ima lastno otočno sončno elektrarno, ki preko inverterja dovaja v hišno el. omrežje tok 230V 50Hz?

  Da. Razsmernik za svoje delovanje potrebuje napetost iz omrežja in če lahko to napetost zagotavljate z otočno sončno elektrarno, potem bo tudi balkonska sončna elektrarna delovala.

 • Sem lastnik stanovanja in me zanima ali v tem primeru moram dobiti soglasje sosedov, ki stanujejo pod menoj in nad menoj?

  Trenutna zakonodaja namreč še vedno zahteva stoodstotno soglasje vseh lastnikov. Ker se je to že dolgo tega izkazalo za neživljenjsko, je vlada v obravnavo pospremila zakon, ki bo omilil obstoječe toge zahteve za postavitev fotovoltaik oziroma omogočil, koriščenje površin v večstanovanjskih stavbah za pridobivanje zelene električne energije. Zaenkrat pa balkonske elektrarne v stanovanjskih blokih delijo enako usodo kot zunanje enote klimatizacijskih naprav ter individualne zasteklitve balkonov in lož, ki tako in drugače krasijo blokovske fasade.

 • Koliko modulov lahko priključimo na omrežje?

  V Tehnični smernici TSG-N-002:2021 Nizkonapetostne električne inštalacije je v točki 11.3.8 Prenosne fotonapetostne naprave določeno, da se lahko priključi taka naprava v eno vtičnico, ki je v končnem tokokrogu, kjer je določena skupna moč na “merilno mesto”.

  Merilno mesto pomeni en števec, ki je lahko enofazen ali trifazen, odvisno od tega kakšen je dovod. Torej, tu ne gre za vprašanje faz. Zato je tudi na obvestilu za distribucijskega operaterja potrebno navesti številko merilnega mesta.

  Vtična proizvodna naprava lahko v distribucijsko omrežje električne energije v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša od 600 W.

 • Koliko prostora potrebujem za namestitev panelov?

  Za namestitev 2 panelov 380W potrebujete prostor ki meri v dolžino cca 3,5 metra in v višino 1,1 metra. Za namestitev samo enega panela pa potrebujete pol manj dolžine.

 • Ali je uporaba Schuko vtičev dovoljena?

  V Nemčiji so bili nekaj časa obvezni Wieland vtiči, sedaj po veliko izvedenih študijah in po izkušnjah iz prakse tudi pri njih zadostujejo ‘navadni’ Schuko vtiči, ki nimajo zaščit. Schuko kabel bo tudi v našem izdelku, uporabnik pa bo moral, tako kot pri vsaki elektronski napravi, dosledno upoštevati navodila za uporabo.

  Kompleti mikro sončne elektrarne Vklopi sonce 400 in Vklopi sonce 800 se lahko priključijo samo na notranjo inštalacijo, ki je izvedena v skladu zahtevami iz predpisa, ki ureja nizkonapetostne inštalacije v stavbah in izpolnjuje zahteve iz poglavja 11.3.8. o prenosnih fotonapetostnih napravah Tehnične smernice TSG-N-002 za nizkonapetostne električne inštalacije ter zahteve iz pravilnika (npr. vtična proizvodna naprava mora biti v skladu s standardoma SIST EN 62109-1 in SIST EN 62109-2 in ne zahteva vgradnje RCD tipa B). Iz vidika požarne varnosti je pomembno tudi to, da vtična balkonska naprava v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša 600 W.

  Eurodiskont za nepravilne inštalacije ne odgovarja.

 • Ali za priklop Balkonske Sončne Elektrarne potrebujem električarja ?

  Naši kompleti za mikro sončno elektrarno vsebujejo vse v enem. Torej vse, kar potrebujete za proizvajanje elektrike na balkonu. Izdelek je narejen po principu Plug & Play in je enostaven za montažo. Električarja ne potrebujete razen v primeru , če zaradi varnosti želite da pred priklopom preveri vašo vtičnico , in poveže sončno elektrano z vtičnico preko priloženega kabla.

  Razsmernik je mikrorazsmernik, ki ga enostavno z DC kabli povežete s solarnimi paneli in z močnostnim kablom s Schuko vtičem vklopite v vtičnico.

  Pomembno: Podjetje Eurodiskont d.o.o. za kakršno koli škodo, ki bi bila povzročena z nepravilnem priklopom ne odgovarja.

 • Ali lahko dobim navodila o mikroinverterju NEP-BDM 600 in njegovem delovanju ?

  Na spodnjih povezavah si lahko prenesete original navodila za mikroinverter v angleščini in tudi v slovenščini:

  BDM-600 SLOVENSKA NAVODILA

  BDM-600 ENG

  POMEMBNO:

  1. Pravilni vrstni red povezave je da najprej mikroinverter povežemo z  električno vtičnico ki ima dobro ozemljitev in vse parametre napajanja v okvirih 230V 50Hz.
  2. Nato povežemo solarne panele vsakega posebej na zato predviden vhod na mikroinverterju. Povezave med solarnimi paneli in mikroinverterjem ne smemo nikoli prekinjati, ko je inverter priključen na napetost 230V saj ga z tem lahko poškodujemo.
  3. Po približno 5 minutah priklopa začne inverter oddajati električno energijo v omrežje, pri tem na njemu utripa oranžna lučka. Zelena lučka ne utripa, ker je inverter samostojen in ni povezan z ostalim sistemom, ki se uporablja pri večjih elektrarnih. Če gori ali utripa le rdeča lučka, je nujno potrebno dobro preveriti vse ozemljitve, in ali posamezni panel res dovaja dovolj napetosti na inverter, saj zaradi enega ali drugega razloga preide inverter v zaščitni izklop.
  4. Da elektrarna normalno oddaja svoje viške v omrežje lahko preverimo z tokovnimi kleščami, ali običajnemu Watt metrom, z katerim zasledimo vrednosti od 0,5A do 2A ob res idealnih pogojih osončenja .
 • PONUDBA-PREDRAČUN po akcijskih cenah v samo 3 korakih ?

  Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Da vam lahko izdamo PONUDBO-PREDRAČUN po akcijskih spletnih cenah uporabite naslednji način:

  1.Izberite željeni izdelek in ga dodajte v košarico. V košarico vpišite tudi morebitne kode za popuste.

  2.Izberite način morebitne dostave ali osebnega prevzema.

  3.Vpišite vaše točne podatke (podjetja obvezno tudi davčno številko) in izberite plačilo po predračunu. Za plačilo po predračunu prejmete še dodatni popust.

  Nato pod opombe zapišite ŽELIM LE PONUDBO in oddajte naročilo.  Takoj ko je naročilo oddano, boste na vaš e-mail prejeli original PONUDBO-PREDRAČUN, z vsemi popusti in akcijami, ki pa vas še vedno ne zavezuje k nakupu.

  Za vsa morebitna dodatna vprašanja uporabite: KLICNI CENTER

 
Šifra: balconySE-nosilec-1 Kategorije: , , , Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Teža55 kg

Temelji na osnovi 1 mnenja

5.0 skupno
1
0
0
0
0

Podajte vašo oceno in mnenje

nineteen − eight =

 1. Andrej j+Jurglič

  Elektrarna lepo deluje in sproti zmanjšuje našo porabo. Dostava je bila hitra in brezplačna. priporočam

  Andrej j+Jurglič