Kako pravilno izbrati Nosilno konstrukcijo za Solarne panele ? Napiši komentar

Nosilna Konstrukcija pri Solarnih kompletih ali elektrarnah ni priložena iz vzroka, ker ne obstaja povsem univerzalna ki bi zadostila montaži na vse strešne kritine. Da lahko montiramo solarno konstrukcijo ki bo primerna naši kritini moramo vedeti nekaj osnovnih podatkov:

1. Prvi podatek je seveda tip naše kritine.

Osnovni tipi ki obstajajo so : Opečnata kritina, betonski strešnik, pločevinasta trapezna kritina, lesena kritina, salonit kritina, valovit kritina, tegula, polikarbonatna kritina, bitumenska kritina…
Pri vseh naštetih kritinah moramo biti pozorni predvsem na opečnato kritino, ter betonski strešnik ki za montažo potrebujejo element nosilna kljuka ki omogoča pritrditev nosilne konstrukcije pod opečnato kritino na konstrukcijo strehe. Vse ostale naštete kritine omogočajo montažo univerzalne nosilne konstrukcije direktno na površino same kritine.

2. Drugi pomembni podatek pa je vrsta solarnega panela.

V naši prodaji imamo univerzalne solarne panele AUSTA in panele TRINA SOLAR, ki za svojo montažo uporabljajo različno nosilno konstrukcijo, predvsem zaradi debeline solarnega panela, ki se razlikuje in zato uporabljamo različne profile in tudi vmesne (ICK) ter končne (ECK) zaključne elemente. Nosilna konstrukcija za AUSTA solarne panele se lahko v večini primerov uporablja tudi za vse ostale proizvajalce. Za panele TRINA SOLAR pa moramo uporabljati izključno konstrukcijo TRINA SOLAR…

Za lažji izbor nosilne konstrukcije ki je namenjena za opečnato kritino, ali betonski strešnik za solarne panele AUSTA in TRINA SOLAR si lahko na spodnji povezavi ogledate že sestavljene komplete:

NOSILNA KONSTRUKCIJA AUSTA ZA OPEČNO KRITINO ALI BETONSKI STREŠNIK

NOSILNA KONSTRUKCIJA TRINA ZA OPEČNO KRITINO ALI BETONSKI STREŠNIK

Za lažji izbor nosilne konstrukcije ki je namenjena za pločevinasta trapezna kritina, lesena kritina, salonit kritina, valovit kritina, tegula, polikarbonatna kritina, bitumenska kritina  za solarne panele AUSTA in TRINA SOLAR si lahko na spodnji povezavi ogledate že sestavljene komplete:

UNIVERZALNA NOSILNA KONSTRUKCIJA AUSTA ZA RAZLIČNE VRSTE KRITINE

UNIVERZALNA NOSILNA KONSTRUKCIJA TRINA ZA RAZLIČNE VRSTE KRITINE

Predstavljamo tudi video posnetek primera montaže konstrukcije na ostrešje objekta:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 + 15 =