Kako poteka priklop balkonske sončne elektrarne z 4 ultralahkimi solarnimi moduli 180W na omrežje ? Napiši komentar

Priklop balkonske sončne elektarne se izvede zelo enostavno. Prvo moramo seveda namestiti štiri solarne module ali na balkonsko ograjo ali na določen del nadstreška itd.. Vsi ultralahki Fleksibilni moduli imajo rob v katerega lahko poljubno izvrtamo odprtine in nato modole kar privijačimo na konstrukcijo ali pa jih privežemo z vrvjo. Zaradi boljšega izkoristka delovanja se priporoča naklon modulov okoli 35 stopinj z pozicijo na južno stran.

Moduli že vsebujejo 0,5m priklučnega solarnega kabla z MC4 konektorji, ki jih le vtaknemo v mikroinverter. Če pa bi želeli da je inverter nameščen namesto pri modulih v notranjosti našega objekta potem si izberemo še 4 x MC4 konektorje in solarni kabel v metraži po naši želji.Upoštevati moramo plus in minus pol za 2 izhoda.

Izhod mikroinverterja pa nato enostavno povežemo z priloženim kablom v našo šuko vtičnico in z tem zagotovimo oddajanje električne energije v naše omrežje. Po želji lahko uporabimo tudi Watt meter in spremljamo proizvedeno moč naprave.

Pomembno: Ko montiramo 4 ultralahke module na 2 vhoda mikroinverterja moramo po 2 modula najprej povezati zaporedno med seboj. To pomeni da spojimo + in – dveh modulov in tako pridobimo posamezno vejo, ki vsebuje 2 modula in eden + in – izhod. Vsako vejo priključimo na svoj vhod v mikroinverter.

Vezava:

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 1 =