Kako med seboj pravilno povezati Hibridni razsmernik Growatt SPF 5000ES in LI-ION baterijo CFE 5100 ? Napiši komentar

Spodaj vam predstavljamo primer kompatibilnosti in delovanja Growatt razsmernika z Li-ion baterijo.Kompatibilnost in delovanje je možno vzpostaviti preko CAN povezave,tako da nam ni potrebno ročno nastavljati parametrov,kot so maksimalna napetost polnjenja in praznenja.BMS z CAN protokolom skrbi za to da se baterija vseskozi prilagaja potrebam razsmernika in vsi parametri delujejo sinhrono….. V kolikor CAN povezava iz kakršnega koli razloga morda ne deluje – pa povezavo še vedno lahko nastavimo na ROČNI NAČIN (parametri razloženi čisto spodaj)..

Primer nastavitve BMS-(CAN) komunikacije 2 med seboj vzporedno vezanih baterij CFE-5100 z kompatibilnim razsmernikom Growatt-5000ES. V kolikor je baterija le ena niso potrebne MASTER in SLAVE nastavitve.

Nastavitve na MASTER bateriji
Nastavitve na SLAVE bateriji:
Povezava Master baterije in Inverterja. Uporabi klasičen mrežni kabel. Na inverterju se priklopi na CAN komunikacijski konektor
Na inverterju se v programu 5 nastavi na LI (litijava baterija s komunikacijo
Paramete 36 se nastavi na 54 (komunikacijski protokol)

ROČNA NASTAVITEV BREZ CAN POVEZAVE (RAZLOŽENA SPODAJ) – V tem primeru seveda ne potrebujemo komunikacijskega podatkovnega kabla , povežemo le baterijo z + in – polom razsmernika (bodimo pozorni da ne obrnemo poralitete) !! Pravilno izneremo tip LI-ION in komunikacijo označeno z rdečo spodaj:

Primer ročne nastavitve povezave baterije CFE-5100 z kompatibilnim razsmernikom, Growatt 5000ES.

POMEMBNO – NASTAVITEV STIKAL PRI VZPOREDNI (PARALELNI) IN ZAPOREDNI (SERIJSKI VEZAVI) NAVODILA STRAN 16.

NEPRAVILNA NASTAVITEV STIKAL – LAHKO POŠKODUJE BATERIJO ZARADI ZAMENJAVE POLARITET IN PRIDE DO EKSPLOZIJE ! GARANCIJA SE V TEH PRIMERIH SEVEDA NE PRIZNA!

NAVODILA ENG

NAVODILA SLO

Navodila Growatt 3500-5000ES

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eight − 4 =