Kako izbrati pravi solarni inverter za vaš dom ? Napiši komentar

Večina domačih aparatov potrebuje izmenični tok (AC) za delovanje. Sončne celice pa proizvajajo neposredni tok (DC), kot so sončne baterije. Zato boste potrebovali sončni inverter, da pretvorite proizvedeno DC moč iz vaših sončnih celic v AC moč, ki jo lahko vaši aparati uporabljajo za delovanje.

Ko izbirate sončni inverter, je treba upoštevati veliko dejavnikov, kot so vrste in funkcije sončnih inverterjev. Ker mora moč, ki izhaja iz vaših sončnih celic, preiti skozi inverter, ne bi želeli imeti slabe delujočega sistema, ki ga bi povzročila napačna izbira razsmernika. Nadaljujte z branjem, da boste izvedeli, kako izbrati ustrezni sončni inverter za sistem sončne energije vašega doma:

1.Spoznajte pogosto uporabljene inverterje.

Zelo pomembno je, da poznate različne vrste solarnih inverterjev in kako delujejo. Najpogostejši so:

Mrežni inverter – pretvori DC v AC in ima sposobnost, da se integrira z mrežo. Lahko prenaša neuporabljeno sončno energijo v mrežo in ne potrebuje baterije.
Off-grid inverter – tudi znan kot samostojni inverter. Pretvori DC v AC iz sončnih baterij in je običajno sposoben zagotavljati elektriko za več stanovanjskih ali poslovnih projektov.
Hibridni inverter – pretvori DC v AC in se lahko uporabi za off-grid in on-gridsisteme.
String inverter – pogosto v domovih, se imenuje string inverter, ker je priključen na niz sončnih panelov.

2. Primerjajte različne sončne inverterje glede na učinkovitost.

Pomembno je preveriti učinkovitost različnih sončnih inverterjev in jih primerjati, saj je učinkovitost kot duša vseh sončnih inverterjev. Vendar pa morate biti pri izbiri svojega želenega sončnega inverterja previdni, saj ne bodo vsi z visoko učinkovitostjo zadovoljili vaših potreb. Lahko prenesete aplikacijo, ki vam lahko pomaga primerjati različne inverterje ali obiščete priporočeno spletno mesto, da si ogledate nove izdaje.

3. Raziščite ugled dobavitelja

Nekatera blagovna znamke so znane vsakomur. Vendar pa so nekatere manj poznane. Raziskujte blagovne znamke s pregledovanjem njihovih uradnih spletnih strani. Preberite komentarje, blog, ocene ali forume strank, da jih lahko razvrstite in zožite svoje možnosti. Podjetje z pozitivnimi ocenami ima odličen ugled in ponuja odlične izdelke in storitve.

4. Preglejte vse bistvene parametre različnih inverterjev.

Sončni inverterji ne proizvajajo le elektrike, ampak tudi zahtevajo določene parametre za delovanje. Zato je bistveno upoštevati bistvene elemente, kot so njihova izhodni AV napetost, vhodna DC napetost, frekvenca in ostalo. Na primer, vhodna napetost in izhodna napetost standardnega stanovanjskega sistema za sončno energijo bi morala biti 24 in 48 VDC!

5.Preverite, ali ima sončni inverter dodatne pripomočke ali naprave za sledenje napak in njihovo odpravo.

Vsi aparati se sčasoma pokvarijo. Nekateri sončni inverterji pa so opremljeni z čipi ali manjšimi napravami, ki so zasnovane za sledenje kakršnih koli okvar. V primeru okvare te naprave pošljejo relevantne informacije podjetju za namestitev, ki vam bo pomagalo rešiti problem.

Tudi preverite, ali sončni inverter ponuja opcijske komponente za nadzor, s katerimi lahko spremljate svoj sončni sistem. Nadzorna naprava vam bo povedala, koliko moči proizvede vaš sistem vsak dan, vsak mesec ali vsako leto. Nekateri sodobni inverterji celo ponujajo mobilno aplikacijo za sledenje učinkovitosti in delovanja sistema ter vzdrževanje sončnega inverterja.

6.Izberite inverter z odličnimi karakteristikami na zunanje vplive in okolico.

Inverterji so običajno nameščeni zunaj stavb. Visoke temperature običajno povečajo napetost fotovoltaičnega sistema, medtem ko nižje temperature znižajo njegovo napetost. Preseganje največje napetosti lahko poškoduje inverter. Poleg tega, ko napetost vašega sistema postane prenizka, lahko inverter preneha delovati.

Zato bo najbolje, da izberete sončni inverter z lastnostmi, ki omogočajo, da prenese težke vremenske razmere. Na primer, robusten inverter bi moral imeti trdno lupino ali tehnologijo, ki lahko zagotovi stabilno delovanje tudi v nepredvidenih vremenskih razmerah.

7.Preverite sistem hlajenja inverterja.

Hlajenje je potrebno, da se prepreči pregrevanje. Ker so solarni inverterji nameščeni zunaj stavb, lahko proizvedejo veliko toplote. Zato se prepričajte, da izbrani solarni inverter ima učinkovit sistem hlajenja.

Zaključek
Za dom, ki uporablja sončno energijo,vsekakor  potrebujete kvalitetni sončni inverter, ki pretvori proizvedeno DC moč iz sončnih panelov v AC moč, ki jo večina aparatov potrebuje za delovanje. Vendar pa lahko izbira primernega sončnega inverterja predstavlja izziv, saj morate biti seznanjeni s tem, kako deluje. Z informacijami, ki so navedene zgoraj, boste lahko enostavno izbrali pravi sončni inverter.

Spodaj povezava do kvalitetnih inverterjev za vaš dom:

INVERTERJI , RAZSMERNIKI za vaš dom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × four =