GROWATT SPF 5000 ES deluje z ali povsem brez akumulatorjev

Growatt SPF 5000 ES
PV omrežni pretvornik brez omrežja 5.0kW (230V / 50Hz)
Growatt je bil ustanovljen leta 2010 in je svetovni vodja pametnih energetskih rešitev. Growatt je dobavitelj stanovanjskih solarnih pretvornikov št. 1 in je tudi eden najboljših 3 dobaviteljev PV pretvornikov za sončno energijo s porazdeljeno proizvodnjo od leta 2018 in se uvršča med 10 najboljših dobaviteljev PV pretvornikov.
Svetovni proizvajalec ponuja stanovanjske, poslovne in komunalne fotonapetostne pretvornike, hranilnike energije, sisteme mikro omrežij in pametne rešitve za upravljanje energije.
Hibridni pretvornik, idealen za domače in manjše komercialne sisteme. Njegova zasnova, pripravljena na akumulator, lahko pomaga zmanjšati začetno naložbo v sistem, osupljivo stopnjo zaščite IP65, bolj trpežna in prilagodljiva za vgradnjo, več programibilnih načinov dela, sami se odločite, kako uresničiti samozadostnost in povečati lastno porabo sistema. In izhod EPS lahko zagotovi celo rezervno oskrbo med odsotnostjo omrežja.
Razsmernik Growatt omogoča visoko efektivnost solarnega sistema. Če je na razpolago zadosti sonca, napaja porabnike neposredno iz solarnih modulov. Če svetlobe ni zadosti, kombinira vire energije, zato se v napajanje istočasno vključi še energija iz akumulatorjev. V primerih, ko je na razpolago omrežna elektrika, se elektrika iz omrežja vključi šele zadnja, oz. kot ena od treh virov energije, ki sočasno napajajo porabnike. Večina konkurentov napaja iz solarja najprej baterije in nato iz baterij porabnike. S tem je efektivnost sistema manjša, življenjska doba akumulatorjev pa se skrajšuje.Poleg tega daje avtomatski signal za zagon agregata, kadar so akumulatorji prazni.
 
Pretvornik pretvornika brez omrežja za rezervno napajanje in aplikacijo za samo porabo
  • Integriran MPPT krmilnik polnjenja
  • Funkcija izravnalnega polnjenja
  • Dela z baterijo ali brez nje
  • Najvišja vhodna napetost PV do 450VDC
  • Prilagodljiva prednost omrežja ali sončne energije
  • Neobvezno daljinsko spremljanje WIFI / GPRS
  • Podpira vzporedno delovanje za razširitev zmogljivosti do 30kW
  • PV in omrežje napajata breme skupaj, če PV energija ne zadostuje
  • Prožno razporedite čas polnjenja in praznjenja pretvornika