DC Tokovna in prenapetostna zaščitna omarica za 1 string-2XMC4 1000V 15A

DC zaščitna omarica z tokovna in prenapetostno zaščito za 1 PV string – 2 MC4 1000V 15A. Omarica je namenjena za zaščito na DC strani ter montažo na steno, običajno poleg obstoječe razvodne omarice ali poleg razsmernika. Uporaba za solarne komplete in sončne elektrarne.

Sestava zaščite z tehničnimi podatki:

Ha-12 Notranja vodoodporna plastična razdelilna omarica MCB dB Box Električna razdelilna omarica (300mm*260mm*140mm)

XL7-63 CE 4P 6KA 1000V DC 32A DC odklopnik MCB za solarni pv sistem
Odklopnik DC serije XL7-63, velja za nazivni tok 63 A ali manj, nazivna napetost enosmernega toka je lahko do 1200 V. 2 Uporablja se predvsem za zaščito pred preobremenitvijo in kratkim stikom v opremi distribucijskega sistema enosmernega toka in električni opremi.

Varovalčni ločilnik z talilnimi vložki 15A –2 KOM

XLSPD-PV CE TUV 3P DC 1000 V 20KA-40KA Prenapetostna zaščita Odvodnik Zaščitna naprava SPD 

Število polov : 3P 1000VDC,Nazivni tok : 40KA

Solarni paneli so izpostavljeni različnim vremenskim razmeram in elektromagnetnim motnjam, ki lahko povzročijo prenapetostne in tokovne udare v sistem. Zato je za zaščito solarne elektrarne in zagotavljanje zanesljivega delovanja potrebna uporaba ustreznih tokovnih in prenapetostnih zaščit.

Tokovna zaščita

Tokovna zaščita se uporablja za zaščito pred preobremenitvijo in kratkimi stiki v električnem sistemu. V solarnih elektrarnah se uporabljajo različne vrste tokovnih zaščit, kot so varovalke, avtomatski varnostni preklopniki in tokovni releji.

Varovalke so najpogostejša oblika tokovne zaščite in delujejo tako, da se pri prekoračitvi nazivnega toka prekinejo tokovni krogi in preprečijo nadaljnje poškodbe v sistemu. Avtomatski varnostni preklopniki so naprednejša oblika tokovne zaščite, ki omogočajo avtomatsko prekinitev električnega kroga v primeru preobremenitve ali kratkega stika. Tokovni releji pa spremljajo tokovne kroge in sprožijo alarm ali prekinejo električni krog, če pride do preobremenitve.

Prenapetostna zaščita

Prenapetostna zaščita se uporablja za zaščito pred nenadnimi prenapetostmi v električnem sistemu, ki lahko povzročijo poškodbe opreme ali celo požar. V solarnih elektrarnah se uporabljajo različne vrste prenapetostnih zaščit, kot so prenapetostne varistorje, prenapetostne odvodnike in prenapetostne stikalne naprave.

Prenapetostni varistorji so pasivne komponente, ki delujejo kot prevodniki in preusmerjajo prenapetostno energijo v zemljo, preden lahko poškodujejo opremo. Prenapetostni odvodniki delujejo na podoben način, vendar imajo aktivno komponento, ki lahko prekine tok ob prenapetosti in preusmeri energijo v zemljo. Prenapetostne stikalne naprave pa se uporabljajo za prekinitev napajanja, če se zazna prenapetost.

Zaključek

Tokovna in prenapetostna zaščita sta ključnega pomena za zagotavljanje zanesljivega delovanja solarnih elektrarn. Uporaba ustreznih tokovnih in prenapetostnih zaščit lahko prepreči poškodbe opreme, ki bi lahko povzročile tudi požar in poškodbe eletrarne.

NAKUP MOŽEN TUKAJ