Balkonska OFF-GRID Sončna Elektrarna 2kWp 5.000W Novost!

🛠️ Ne potrebuje soglasja.
📱 Wi-FI kontrola porabe.
🚚 Brezplačna dostava.
⚡ Deluje OFF-GRID.
🔋 Deluje brez baterij ali z baterijami
🔌 Hibridni razsmernik.
⚡ Omogoča napajanje 230V porabnikov.

Balkonska OFF-GRID sončna elektrarna z močjo kar 2.000W, je kar za 3x močnejša od navadne balkonske elektrarne. Uporablja se za direktno napajanje končnih porabnikov do moči 2Kw kolikor znaša izhodna moč PV modulov.  Za to OFF-GRID elektrarno ne potrebujete oddajati nobene priglasitve distributerju, saj se izhod razsmernika ne povezuje z obstoječim električnim omrežjem, ampak se uporablja ločeno. To pomeni da direktno na izhod razsmernika priključimo končne porabnike. Ta priklop se lahko izvede preko navadnega električnega podaljška, ali pa se določene uporabnike preveže v sami elektro omarici direktno na razsmernik, ločeno od klasičnega omrežja. Vhod razsmernika pa vključimo v običajno 230V vtičnico, kar omogoča da razsmernik preklopi na električno omrežje takoj ko PV moduli nimajo dovolj sonca za delovanje razsmernika. Na ta način dosežemo, da naši končni porabniki nikoli ne ostanejo brez zadostne moči za njihovo delovanje. Ko pa je sonca dovolj imamo seveda na voljo 2kw brezplačne energije, kar je seveda kar 3x več od navadne balkonske elektrarne. Ravno tako pri OFF-GRID balkonski elektrarni nismo omejeni z zakonodajo ki dovoljuje v omrežje priklop le do 600W, saj se razsmernik na izhodu nikoli ne povezuje z omrežjem. V omrežje ga preko vhoda priključimo le kot neke vrste UPS , ki nam zagotavlja iz omrežja energijo le če ni sonca. Ta priklop po zakonodaji ni sporen, saj razsmernik ne oddaja viškov v omrežje. Vso energijo oddaja direktno le našim porabnikom.

Za zadostno moč in zagon razsmernika potrebujemo najmanj 5 panelov moči nad 400W. Vsi paneli se povežejo med seboj zaporedno, montiramo pa jih lahko na posebne nosilce za balkonsko ograjo, ali pa na univerzalne nosilce za različne vrste kritine. Elektrarno lahko razširimo na 10 PV modulov do moči 4150W.

OFF-GRID balkonska elektrarna deluje povsem brez baterij, če pa bi želeli da energijo namesto iz omrežja dodajamo končnim porabnikom tudi ko ni sonca , oziroma ponoči lahko na razsmernik priključimo LI-ION baterijo moči 5kWH. Ta kapaciteta baterije nam omogoča delovanje porabnikov tudi v nočnem času oziroma ko sonca ni dovolj.

POMEMBNO: Solarni komplet brez baterij omogoča le toliko izhodne moči kot imamo trenutno moč sonca, ne omogoča stalne moči 5kW, to pomeni da v primeru če imamo na kompletu obremenitev 2.000W in paneli zaradi oblačnosti nudijo le 1.000W bo komplet preklopil na omrežje vse dokler ni zopet dovolj moči sonca za porabnika. Če bi si hoteli zagotoviti stalno moč 5kW, tudi ko nimamo sonca potrebujemo na razsmernik priklopiti LI-ion baterije. Razsmernik nima IP zaščite in ga je potrebno namestiti v notranji prostor. Zaradi glasnosti hlajenja in preklapljanja med delovanjem sonca in omrežja namestitev v bivalnem delu kjer se zadržujemo ni primerna.

Za plačilo po predračunu – še dodatni popust!
Izračunajte si potrebno moč solarnega kompleta:

OFF-GRID KALKULATOR
Odgovori na vsa vaša vprašanja:
FAQ
NOSILNA KONSTRUKCIJA PO VRSTI KRITINE
Garancija:
-solarni paneli/15 let na izdelavo, 30 let na funkcionalnost
-hibridni razsmernik /2 leti
-solarni akumulatorji/1 leto
-montažni material/ 1 leto
Video o delovanju elektrarne:

Nastavitve prioritet delovanja razsmernika:

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 1.416,51 .

NAKUP ELEKTRARNE