Ali OFF-GRID Elektrarna Growatt lahko deluje brez priključitve na električno omrežje ?

Growatt OFF-GRID elektrarne so elektrarne ki so namenjene za samooskrbo.Priključitev na električno omrežje ni potrebna. Ravno tako za montažo sistema ne potrebujemo nobenih dovolenj distributerja.To je izključno naš sistem, ki lahko deluje tudi ko nam elektro distributer izključi omrežje ali je okvara na sistemu električnega omrežja.Growatt elektrarne pa lahko omrežje če želimo uporabljajo le za pomoč pri delovanju, ko električne energije iz samih celic ni dovolj.

Takrat razsmernik avtomatično lahko preključi na električno omrežje ali pa energijo črpa iz obstoječih akumulatorjev ki jih uporabljamo za shranjevanje energije.Sistem pa lahko deluje tudi povsem brez akumulatorjev in dovaja energijo le takrat ko imamo na njega priključene večje porabnike.Tak način pri NET-METERING sistemih ni mogoč, saj razsmernik takoj ko nam zmanjka električnega omrežja v celoti sistem izključi.Pri Growatt elektrarnah je velika prednost tudi modularni način dograjevanja. Saj z dodajanjem razsmernikov lahko začetne moči sistema ki so okoli 5kW povišamo tudi na 30Kw in si uredimo trofazni sistem..

OFF-GRID sisteme pa lahko uporabimo tudi tam kjer električno omrežje ne obstaja: planinske koče, vikendi,zidanice, stanovanjske hiše itd..V tujini se tak sistem zelo uveljavlja saj se pojavlja izrazita želja prebivalstva, da bodo nekoč povsem neodvisni od distributerjev in bodo sčasoma ukinili vse položnice za energijo.

Video o delovanju razsmernika spodaj: