Kakšne vrste solarnih akumulatorjev poznamo ?

Solarni akumulator mora biti v vsakem primeru ciklični.

Tehnologije ki obstajajo pa so:

Solarni akumulatorji s tekočim elektrolitom, to so t.i. kislinski solarni akumulatorji. Nekateri akumulatorji s tekočim elektrolitom zahtevajo vzdrževanje, to je kontrolo elektrolita in dolivanje vode. Akumulatorji s posebno oblikovanimi ventili, pa kljub temu, da imajo tekoči elektrolit, ne potrebujejo vzdrževanja.Akumulatorji s tekočim elektrolitom, ki potrebujejo vzdrževanje, se bolj plinijo, zato niso primerni za namestitev v notranjih prostorih.

Solarni AGM akumulatorji, vzdrževanja ne potrebujejo, to so t. i. zaprti akumulatorji. Plinjenje je manjše, zato so lahko nameščeni tudi v notranjih prostorih.

Solarni GEL akumulatorji, kjer je elektrolit v gelskem stanju. Plinjenje je manjše, zato se lahko namestijo v notranjih prostorih.

Li-ion solarni akumulatorji in baterije, so zanimivi zlasti zaradi izredno dolge življenjske dobe, ter sposobnosti zelo globokega praznjenja.

Ne glede na tehnologijo akumulatorjev pa je njihova življenska doba predvsem odvisna od globine praznenja.Svinčeni akumulatorji naj bi se nikakor praznili več od polovice…