-30%
POMLADNI POPUST - velja še:
,
Na zalogi v skladišču

Hibridna Trifazna SOLARNA ELEKTRARNA GROWATT 9,2kWp-10.000W z 7,5kWh li-ion baterijami


Hibridne elektrarne so elektrarne prihodnosti. V tujini se inštalirajo večinoma le še hibridni sistemi.  Omogočajo vam net metering oddajanje energije v omrežje, ali pa povsem OFF-GRID delovanje saj lahko oddajanje viškov popolnoma omejimo in jih zadržimo za sebe. Velika prednost teh elektraren pred ostalimi je da imamo celotno hišo samooskrbno tudi če v omrežju ni elektrike, saj lahko večdnevno avtonomijo zagotovimo kar iz delovanja baterij.

12.285,70  17.451,43 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 12.285,70 .

SONČNA ELEKTRARNA vsebuje:
(Za podrobnosti klikni na izdelek)
Količina:-+
(Izberemo lahko število baterij)
DODATKI KI NISO V KOMPLETU: (Omarica z tokovno in prenapetostno zaščito EATON)
(Če želite omarico dodati k kompletu izberite količina 1)

Za plačilo po predračunu – še dodatni popust!
Kode za posebni popust:(Vpiši v košarico pod rubriko-UNOVČI KUPON)
gratisdostava – omogoča brezplačen prevoz po Sloveniji
 
Ste naveličani visokih računov za elektriko? Želite narediti vaš dom samooskrben z energijo in prihraniti denar? Imamo rešitev za vas – Growatt samooskrbna off-grid solarna elektrarna! Z našimi solarnimi kompleti lahko postanete neodvisni od električnega omrežja in se poslovite od visokih računov za elektriko za vedno. Primerni so za vašo hišo, vikend, zidanico ali počitniško brunarico. In kar je najbolje, nudimo akcijske cene z brezplačno dostavo na vaš dom. Ne odlašajte, saj so cene omejene z zalogo.
 
NOSILNA KONSTRUKCIJA PO VRSTI KRITINE
Izračunajte si potrebno moč solarnega kompleta:
OFF-GRID KALKULATOR
Odgovori na vsa vaša vprašanja:
FAQ
 

Garancija:
– solarni paneli/15 let na izdelavo, 30 let na funkcionalnost
-hibridni razsmernik /2 leti
-Li-ion baterije: 10 let
-montažni material/ 1 let

SPH4-10KTL3 BH Quick installation
Growatt SPH4000-10000TL3 BH Datasheet
Growatt-SPH-4000-10000-Manual-Eurodiskont
Growatt-SPH-4000-10000-SLO
ARK 2,5 HV NAVODILA SLO
Teža1000 kg

Video

Vezava

POMEMBNO – NASTAVITEV STIKAL PRI VZPOREDNI (PARALELNI) IN ZAPOREDNI (SERIJSKI VEZAVI) NAVODILA STRAN 16.

NEPRAVILNA NASTAVITEV STIKAL – LAHKO POŠKODUJE BATERIJO ZARADI ZAMENJAVE POLARITET IN PRIDE DO EKSPLOZIJE ! GARANCIJA SE V TEH PRIMERIH SEVEDA NE PRIZNA!

 

Konstrukcija

Nosilno Konstrukcijo za montažo solarnih panelov izberemo glede na to kakšno vrsto kritine imamo v posebni kategoriji NOSILNA KONSTRUKCIJA ZA SOLARNE PANELE ali na povezavi čisto spodaj.Konstrukcija vsebuje vsa pritrdila ki so potrebna,da solarne panele razvrstimo in montiramo na našo streho.Obstajajo pritrdila za opečnato kritino,betonski strešnik,bitumensko ali leseno kritino,salonit kritino,pločevinasto kritino in valovit strešno kritino.Vsa konstrukcija je narejena tako da omogoča kasnejšo razširitev in montažo tudi več panelov.Vsi elementi so iz nerjavečega aluminija.Montažo si lahko ogledate v zavihku VIDEO.

 

Ogled podrobnosti ali nakup lahko izvedemo z tem da kliknemo na spodnjo povezavo:

NOSILNA KONSTRUKCIJA

Nasveti

Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih in elektrarnah na našem BLOGU.

kliknite na povezavo: VSE O SOLARNIH SISTEMIH

Temelji na osnovi 0 mnenj

0.0 skupno
0
0
0
0
0

Bodi prvi in napiši mnenje “Hibridna Trifazna SOLARNA ELEKTRARNA GROWATT 9,2kWp-10.000W z 7,5kWh li-ion baterijami”

Trenutno ni mnenj

 • Kako povezati Hibridni razsmernik GROWATT SPH 10000TL3 BH-UP z LI-ion baterijami Growatt ARK-2.5H-A1

   

  Tehnične značilnosti litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1

  Litij-ionska baterija ARK 2.5H-A1 proizvajalca Growatt je vrsta litijevih akumulatorjev z nazivno kapaciteto 2,56 kWh in enotno napetostjo za ta modul 51,2 V. Ta model baterije 2.5H-A1 deluje tako s HV kot XH nizi baterij ARK. Glede na inverter, s katerim bodo nameščeni, se uporablja drugačen BMS ali krmilnik.

  Tehnologija izdelave litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1 je LiFePo (baterija iz litijevega ferofosfata) in je brez kobalta. Pripravljena je za namestitev v katerem koli okolju, zahvaljujoč zaščiti IP65, ter za pritrditev na steno ali montažo na tla. Ima pasivno naravno hlajenje, zato med delovanjem ne bo hrupa. Ta model ARK 2.5H-A1 je enotni modul, ki služi tako za oblikovanje skupine baterij ARK XH kot tudi ARK HV. Skupina baterij bo zahtevala specifičen BMS, če potrebujemo eno baterijo za sistem ARK XH in drug modul BMS za sisteme ARK HV.

  Tudi žična komunikacija z inverterjem je specifična, in če želimo baterije namestiti v obliki stolpa, podprtega na tleh, potrebujemo tudi osnovno ali spodnjo podporo. Litij-ionska baterija Growatt ARK 2.5H-A1 je združljiva z različnimi modeli inverterjev Growatt, tako enofaznimi (MIN) kot trifaznimi (MOD) iz serije XH. Podobno deluje tudi z trifaznimi inverterji SPH, ki uporabljajo shranjevanje visoke napetosti.Njegova delovna napetost je visoka napetost, čeprav posamezen modul ponuja samo 51,2 V. Serija ARK HV je sestavljena iz najmanj 3 in največ 10 modulov, ki so povezani v serijo. To nam omogoča konfiguracijo baterije z nazivno kapaciteto med 7,6 in 25,6 kWh.
  Če ta model namestimo v sistem ARK XH, lahko imamo prilagodljiv sistem z 2 do 7 moduli za shranjevanje, kar nam omogoča kapaciteto shranjevanja med 5,12 in 17,9 kWh.

  Namestitev Litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1
  Ena od velikih prednosti litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1 je, da jo je mogoče namestiti na modularni način, brez potrebe po omarici in brez vidnih panelov med moduli. Namestitev se lahko začne z minimalnim številom modulov in postopoma povečuje glede na potrebe.

  Pomembno je upoštevati, da je inverter združljiv z razširitvami in skupnim številom modulov baterijske banke. Namestitev več baterijskih modulov vpliva tudi na maksimalno izhodno moč niza ter na vršno moč, ki je dvakrat večja od nominalne izhodne moči.

  Specifikacije litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1

  Growatt ARK 2.5H-A1 Litij-ionska baterija je narejena iz litij-ferofosfatov in je brez kobalta. Ima komunikacijski vmesnik tipa CAN tako med moduli kot tudi s inverterjem. Pripravljena je za uporabo kot akumulacija presežne energije v samooskrbnih sistemih, povezanih v omrežje. Ima certifikate IEC62619 (celice in paket)/CE/CEC/RCM/UN38.3, in tudi firmware je mogoče posodobiti na daljavo.

  ARK HV Quick Guide EN 202201

  ARK HV Quick Guide EN 202201 (1)

  ARK HV Battery System Datasheet

  ARK 2,5 HV NAVODILA SLO

 • Kako deluje trifazni Hibridni razsmernik GROWATT SPH 10000TL3 BH-UP-2XMPPT

  Hibridni razsmernik se razlikuje od otočnega po tem, da lahko v omrežje tudi oddaja viške energije, otočni pa po zasnovi tega ne more. Bistvena prednost hibridnega razsmernika v primerjavi z otočnim je, da je mogoče hibridni razsmernik namestiti tudi v zunanjem prostoru in da deluje tiho. Solarni hibridni inverter 10kW, ki sicer oddaja viške v omrežje, je mogoče omejiti, tako da bo vsa nastala elektrika ostala tam kjer se proizvede.Kadar se uporablja v povezavi z omrežjem in ne želimo oddajati elektrike v omrežje, mora biti povezan z Energy metrom (glejte Povezani izdelki)Prednost razsmernika Growatt SPH 10000TL3 BH-UP pred drugimi modeli tega proizvajalca in konkurenco je, da ima že vgrajen izhod za back up. V primeru izpada omrežja bo napajal izbrane porabnike na vseh treh fazah in s polno močjo 10kW.

  Razsmernik je namenjen za avtonomno delovanje (off grid – vikendi, itd.) ali kot hibridni razsmernik v povezavi z omrežjem za samooskrbo z elektriko.
  Viške energije shranjuje li – ion akumulatorjih.

  Idealen je tudi za sončne elektrarne, kjer so solarni moduli nameščeni na dveh straneh strehe, saj ima vgrajena dva MPPT-ja. Z namestitvijo dveh vej solarnih panelov, je tako efektivnost sončne elektrarne maksimalna.
  Še posebno zanimiv je za samooskrbo, ker so možne različne časovne nastavitve režima delovanja. Možnost, ki nudi še dodatne prihranke je, da polnimo baterije iz omrežja le ponoči, energijo pa uporabljamo podnevi.

  V otočnih sistemih je mogoča namestitev tudi v bivalnih prostorih, saj deluje zelo tiho, ali pa zunaj, saj ima visoko stopnjo zaščite in deluje do -25°C.
  Wi – fi modul omogoča vpogled v delovanje sončne elektrarne in spremljanje donosnosti ter možnost spreminjanja nastavitev delovanja na daljavo.