-23%
, , , ,
Na zalogi v skladišču

SONČNA ELEKTRARNA 3kW-5.000W Z KLIMATSKO NAPRAVO 2.5kW


Brezplačno Hlajenje in Ogrevanje vašega vikenda ? Imate morda vikend ali manjšo hišo in že kar  nekaj časa razmišljate kako bi v poplavi podražitev derivatov kot so (nafta, peleti, drva,plin in elektrika) ,zmanjšali mesečno položnico oziroma jo sčasoma popolnoma ukinili ? Potem je zagotovo za vas prava rešitev kombinacija OFF-GRID sončne elektrarne GROWATT z klimatsko napravo COOPER&HUNTER.

3.184,82  4.118,79 

Sončna elektrarna GROWATT z klimatsko napravo omogoča dejansko samooskrbo z električno energijo,posledično pa seveda tudi hlajenje in ogrevanje vaših prostorov.Elektrarna proizvaja električno energijo le za lastne potrebe,saj ne oddaja viškov v omrežje.To je velika prednost pred Net Metering sistemi pri katerih dobimo za svoje potrebe le 30% do 40% energije ostalo pa nam poberejo dobavitelji električne energije.Elektrarna lahko deluje popolnoma OFF-GRID, to pomeni da jo lahko namestimo tudi tam, kjer sploh nimamo električnega omrežja.Growatt razsmernik je moči 5kW,tako da vam poleg hlajenja ali ogrevanja prostorov ostane še 2,5kW za ostale porabnike. Če imate stalne podnevi delujoče porabnike okoli 2,5kW je ta elektrarna optimalna rešitev.Elektrarna deluje povsem brez akumulatorjev, vendar jih seveda kupec na željo lahko tudi doda.Ravno tako lahko dodamo tudi solarne panele in sistem razširimo do moči  5kW.Če uporabljamo razsmernik brez akumulatorjev, je seveda zaželeno, da je priključen na električno omrežje, saj le tako v primeru izgube sonca nihanja delovanja razsmernika niso prevelika.Sončna elektrarna je povezana z električnem omrežjem vendar porablja energijo le takrat ko sonce ne zadosti dovolj energije za vse porabnike.Z priloženim WI-FI modulom pa lahko ves čas spremljate dejansko proizvodnjo električne energije in z tem posledično tudi koliko ste prihranili. Za vikende ali hiše kjer pa sploh nimamo električnega omrežja na elektrarno le dodamo Solarne akumulatorje, ki nam omogočijo popolno samooskrbo.V zavihko VIDEO si oglejte kakšno delovanje nudi razsmernik Growatt, ki je trenutno najprodajni razsmernik na Evropskem trgu.

Da izberete pravo konstrukcijo za svojo kritino kliknite na spodnjo povezavo:
NOSILNA KONSTRUKCIJA PO VRSTI KRITINE
Garancija:
-klimatska naprava – 5let
– solarni paneli/15 let na izdelavo, 30 let na funkcionalnost
-hibridni razsmernik /2 leti
-solarni akumulatorji/1 leto
-montažni material/ 1 leto
Teža 1000 kg
V SPUSTNEM SEZNAMU IZBERI MOČ RAZSMERNIKA

3,5kW-Growatt SPF3500ES", "5kW Growatt SPF5000ES

Moč razsmernika v kompletu

,

Št. faz

Kapaciteta akumulatorjev

Video

Montaža

Podjetje Eurodiskont d.o.o. montaž ne izvaja.Smo le distributerji solarne opreme tako za inštalerje kot tudi končne kupce.Za samo montažo OFF-GRID elektraren ne potrebujete nobenih dovolenj elektro distributerjev saj se vse vezave vršijo za njihovim števcem v omarici in z vezavo ne posegate v njihovo omrežje.Seveda izhod elektrarne ne priključujete na obstoječe omrežje oziroma ga lahko priključite le če je inštalacija z odklopnikom ločena od zunanjega omrežje.Za montažo solarnih elektraren ne potrebujete iskati posebnih ekip. Vsekakor pa svetujemo da to izvede kvalificirani elektroinštalater, saj gre pri sistemih za napetostne in tokovne moči ki so lahko nevarne ob nepravilnih priklopih.Znanje za priklop imajo vsi vaši lokalni elektroinštalaterji ki imajo obrt in za svoje priklope tudi odgovarjajo.Podjetje Eurodiskont se odvezuje odgovornosti za kakršno koli škodo povzročeno z nepravilnimi priklopi ali nerazumevanjem delovanja solarnih elektraren.Vso odgovornost za to prevzame elektroinštalater, ki je sistem montiral.Kupce tudi vnaprej opozarjamo, da pri montaži solarnih kompletov ne bomo dajali telefonskih in tudi ne pismenih navodil in nasvetov, saj ne moremo prevzeti odgovornosti za morebitne nesporazume, katerih posledica bodo okvare, poškodbe sistema ali še kaj hujšega kot je požar itd..

Za montažo ne obstajajo navodila po načelu Naredi sam priročnikov.Obstajajo le kompletna navodila za priklop in delovanje razsmernikov, ter vezalne sheme. Kar za kvalificirane elektroinštalaterje ne bi smelo predstavljati nobenih težav.

Značilnost OFF-GRID elektraren je , da delujejo povsem neodvisno od zunanjega omrežja in viške ne oddajajo nazaj v omrežje ampak jih shranjujejo v akumulatorje od koder jih črpajo kadar ni sonca.Velika prednost pred Net-Metering sistemi je da viške moči ne poklanjamo distributerjo ampak jih shranjujemo in nato sami porabimo.Vse OFF-GRID elektrarne pa delujejo tudi ko ostanemo popolnoma brez zunanjega omrežja kar je pri Net Metering sistemih nemogoče. Seveda pa vsi Growatt razsmerniki omogočajo da na njih pripeljemo preko omrežja ali agregata izmenično napetost, ki v primeru da sonca ni dovolj lahko elektrarni le pomaga za normalno delovanje. tako nikoli ne občutimo padca sistema kar je velika prednost saj z elektrarno zmanjšujemo porabo.Razsmernik je popolnoma nastavljiv po prioritetah porabe lahko nastavimo da jemlje direktno moč le iz celic ali iz celic in akumulatorjev hkrati ali pa iz celic ter akumulatorjev in nazadnje še iz omrežja.

Priklop 3,5kW Growatt Elektraren ki delujejo brez akumulatorjev lahko razdelimo na tri glavna področja:

1.Priklop razsmernika

2.Priklop solarnih panelov

3.Pravilen priklop porabnikov

1.Priklop razsmernika opravimo po priloženih navodilih.Najprej pravilno pripeljemo + in – pol iz akumulatorjev na vhod razsmernika.Paziti moramo da polov ne zamenjamo in biti pozorni tudi na visoko napetost, ki jo razsmernik iz enosmerne pretvarja v 220V izmenično.Na razsmernik moramo nato pravilno priključiti solarne panele.Tudi tukaj pazimo na pravilno polariteto in visoko napetost.Razsmernik po potrebi lahko priključimo tudi na napetost omrežja 220V (če ga imamo) ali na agregat oziroma kakršen koli vir izmenične napetosti z čistim sinusom.Vse nastavitve in kode morebitnih napak si ogledamo v original navodilih.

2.Priklop solarni panelov poteka po priloženi vezalni shemi.Tudi tukaj obstaja lahko kar nekoliko načinov priklopa.Bistveno pa je da z medsebojno vezavo ne prekoračimo maksimalne vhodne napetosti in toka razsmernika, ki jo vidimo v tehnični specifikaciji.Za medsebojno povezavo panelov uporabimo MC4 in MY C konektorje ter solarni kabel preseka najmanj 6mm2 ki je priložen v kompletu.Za montažo solarnih panelov na ostrešje uporabimo nosilno konstrukcijo ki jo izberemo glede na tip kritine ki jo imamo.Podrobno izvedbo in način montaže panelov na ostrešje si lahko ogledate v zavihku VIDEO.

3.Priklop porabnikov pa je ravno tako možno izvesti kar na nekaj načinov.Paziti moramo da ne preobremenimo delovne moči hibridnega razsmernika. Skupna moč vseh delujočih porabnikov naj bi ne znašala več kot 3500W.

Prvi način priklopa porabnikov (največkrat v hišni uporabi) je da iz razsmernika potegnemo povsem novo linijo na katero priključimo porabnike do 3Kw.Primer take napeljave je na primer napajanje toplotne črpalke do katere potegnemo povsem svojo napajalno linijo iz razsmernika.Z tem poskrbimo da določeni porabniki delujejo tudi v primeru izpada električnega omrežja povsem OFF-GRID.Na vhod razsmernika seveda lahko vežemo tudi izmenično napetost iz omrežja in z tem poskrbimo da razsmernik avtomatično priklopi na omrežje če na primer sonca ni dovolj.

Drugi način je da nam električar v naši elektro omarici iz omrežja odključi le določene uporabnike in nam jih preveže na izhod razsmernika 220V 3500W. Na vhod razsmernika pa pripeljemo omrežno napetost 220V. Z takim načinom vezave poskrbimo za popolno avtonomijo določenih porabnikov v naši hiši. Čez dan energijo za vse porabnike sistem črpa iz sonca, če pa je moči na primer premalo pa nam pomaga tudi obstoječe elektro omrežje na katerega sistem preklopi.  Z tem zmanjšujemo mesečno porabo in si zagotovimo delovanje določenih porabnikov tudi če ostanemo za več dni brez omrežja.

Pomembno opozorilo: OFF-GRID elektrarne vedno vežemo na porabnike ki so iz elektro omrežja izključeni ali v elektro omarici  ali na drug način.Nikoli izhoda za priklop porabnikov ne priključujemo kar na delujoče omrežje saj sistem ni namenjen za oddajanje energije v omrežje distributerja kot so na primer NET-METERING sistemi.OFF-GRID elektrarne so namenjene za povsem samostojne sisteme in so neodvisne od omrežja distributerja, lahko pa si z omrežjem če je sploh na voljo le pomagajo.

Spodaj si lahko ogledate osnovno shemo vezave, ter kompletna navodila za priklop razsmernika in tehnične specifikacije sistema.

VEZAVA PANELOV NAJ BO VSEH 6 ZAPOREDNO
vezava

Konstrukcija

Nosilno Konstrukcijo za montažo solarnih panelov izberemo glede na to kakšno vrsto kritine imamo v posebni kategoriji NOSILNA KONSTRUKCIJA ZA SOLARNE PANELE ali na povezavi čisto spodaj.Konstrukcija vsebuje vsa pritrdila ki so potrebna,da solarne panele razvrstimo in montiramo na našo streho.Obstajajo pritrdila za opečnato kritino,betonski strešnik,bitumensko ali leseno kritino,salonit kritino,pločevinasto kritino in valovit strešno kritino.Vsa konstrukcija je narejena tako da omogoča kasnejšo razširitev in montažo tudi več panelov.Vsi elementi so iz nerjavečega aluminija.Montažo si lahko ogledate v zavihku VIDEO.

 

Ogled podrobnosti ali nakup lahko izvedemo z tem da kliknemo na spodnjo povezavo:

NOSILNA KONSTRUKCIJA

Nasveti

Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih in elektrarnah na našem BLOGU.

kliknite na povezavo: VSE O SOLARNIH SISTEMIH

Temelji na osnovi 0 mnenj

0.0 skupno
0
0
0
0
0

Ocene lahko pustijo samo prijavljeni kupci, ki so kupili ta izdelek.

Trenutno ni mnenj

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian