Growatt ARK-2.5H-A1 (Lion baterija 2.5kWh) za razsmernik GROWATT SPH 10000TL3 BH-UP

Growatt ARK sistem baterij ima modulno zasnovo. Dodatne baterije lahko naložite eno na drugo. Baterija je primerna za razsmernik:GROWATT SPH 10000TL3 BH-UP-2XMPPT Za pravilno delovanje potrebuje razsmernik najmanj 3 komade teh baterij + BMS modul.

Tehnične značilnosti litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1

Litij-ionska baterija ARK 2.5H-A1 proizvajalca Growatt je vrsta litijevih akumulatorjev z nazivno kapaciteto 2,56 kWh in enotno napetostjo za ta modul 51,2 V. Ta model baterije 2.5H-A1 deluje tako s HV kot XH nizi baterij ARK. Glede na inverter, s katerim bodo nameščeni, se uporablja drugačen BMS ali krmilnik.

Tehnologija izdelave litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1 je LiFePo (baterija iz litijevega ferofosfata) in je brez kobalta. Pripravljena je za namestitev v katerem koli okolju, zahvaljujoč zaščiti IP65, ter za pritrditev na steno ali montažo na tla. Ima pasivno naravno hlajenje, zato med delovanjem ne bo hrupa. Ta model ARK 2.5H-A1 je enotni modul, ki služi tako za oblikovanje skupine baterij ARK XH kot tudi ARK HV. Skupina baterij bo zahtevala specifičen BMS, če potrebujemo eno baterijo za sistem ARK XH in drug modul BMS za sisteme ARK HV.

Tudi žična komunikacija z inverterjem je specifična, in če želimo baterije namestiti v obliki stolpa, podprtega na tleh, potrebujemo tudi osnovno ali spodnjo podporo. Litij-ionska baterija Growatt ARK 2.5H-A1 je združljiva z različnimi modeli inverterjev Growatt, tako enofaznimi (MIN) kot trifaznimi (MOD) iz serije XH. Podobno deluje tudi z trifaznimi inverterji SPH, ki uporabljajo shranjevanje visoke napetosti.Njegova delovna napetost je visoka napetost, čeprav posamezen modul ponuja samo 51,2 V. Serija ARK HV je sestavljena iz najmanj 3 in največ 10 modulov, ki so povezani v serijo. To nam omogoča konfiguracijo baterije z nazivno kapaciteto med 7,6 in 25,6 kWh.
Če ta model namestimo v sistem ARK XH, lahko imamo prilagodljiv sistem z 2 do 7 moduli za shranjevanje, kar nam omogoča kapaciteto shranjevanja med 5,12 in 17,9 kWh.

Namestitev Litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1
Ena od velikih prednosti litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1 je, da jo je mogoče namestiti na modularni način, brez potrebe po omarici in brez vidnih panelov med moduli. Namestitev se lahko začne z minimalnim številom modulov in postopoma povečuje glede na potrebe.

Pomembno je upoštevati, da je inverter združljiv z razširitvami in skupnim številom modulov baterijske banke. Namestitev več baterijskih modulov vpliva tudi na maksimalno izhodno moč niza ter na vršno moč, ki je dvakrat večja od nominalne izhodne moči.

Specifikacije litij-ionske baterije Growatt ARK 2.5H-A1

Growatt ARK 2.5H-A1 Litij-ionska baterija je narejena iz litij-ferofosfatov in je brez kobalta. Ima komunikacijski vmesnik tipa CAN tako med moduli kot tudi s inverterjem. Pripravljena je za uporabo kot akumulacija presežne energije v samooskrbnih sistemih, povezanih v omrežje. Ima certifikate IEC62619 (celice in paket)/CE/CEC/RCM/UN38.3, in tudi firmware je mogoče posodobiti na daljavo.

NAKUP LI-ION BATERIJ