GROWATT 5kW SPF 5000ES – Kralj med razsmerniki OFF-GRID elektraren !

Growatt 5kW sestavlja čisti sinusni razsmernik 5kW, MPPT solarni regulator, polnilec akumulatorjev, vse te funkcije v eni napravi.Razsmernik lahko deluje tudi s svinčenimi baterijami, kakor tudi z li ion baterijskimi sklopi. Če je na voljo premalo solarne elektrike in je razsmernik povezan z omrežjem, kombinira istočasno porabo solarne elektrike z omrežno, kar pripomore k večji efektivnosti solarnega sistema.

Solarni razsmernik, ki je kot narejen za napajanje toplotnih črpalk, klima naprav, polnjenje električnih avtomobilov, ogrevanje vode v bazenih, itd. Namenjen tistim, ki želijo neodvisnost in dejansko samooskrbo z električno energijo. Izredno cenovno ugodna investicija v sončno elektrarno.Ker lahko deluje tudi brez baterij, je takšen solarni sistem bistveno cenejši, v primerjavi s klasičnim sončnimi elektrarnami z baterijami.

 

Growatt SPF 5000 ES

Razsmernik lahko deluje v samostojnem solarnem sistemu (npr. solarni sistem za vikend) ali v povezavi z omrežjem. V omrežje ne oddaja viškov elektrike, iz omrežja elektriko le jemlje, če je solarne energije premalo.
Če je na voljo premalo solarne elektrike in je razsmernik povezan z omrežjem, kombinira istočasno porabo solarne elektrike z omrežno, kar pripomore k večji efektivnosti solarnega sistema.
Kadar deluje samostojno, brez omrežja, seveda napaja porabnike le takrat, ko je na voljo sončna svetloba. Zato se večinoma uporablja v solarnih sistemih, kjer je na razpolago omrežje. Ogreva lahko tudi vodo, kot neke vrste hranilnik energije.

PV omrežni pretvornik brez omrežja 5.0kW (230V / 50Hz)
Growatt je bil ustanovljen leta 2010 in je svetovni vodja pametnih energetskih rešitev. Growatt je dobavitelj stanovanjskih solarnih pretvornikov št. 1 in je tudi eden najboljših 3 dobaviteljev PV pretvornikov za sončno energijo s porazdeljeno proizvodnjo od leta 2018 in se uvršča med 10 najboljših dobaviteljev PV pretvornikov.
Svetovni proizvajalec ponuja stanovanjske, poslovne in komunalne fotonapetostne pretvornike, hranilnike energije, sisteme mikro omrežij in pametne rešitve za upravljanje energije.
Trifazni hibridni pretvornik, idealen za domače in manjše komercialne sisteme. Njegova zasnova, pripravljena na akumulator, lahko pomaga zmanjšati začetno naložbo v sistem, osupljivo stopnjo zaščite IP65, bolj trpežna in prilagodljiva za vgradnjo, več programibilnih načinov dela, sami se odločite, kako uresničiti samozadostnost in povečati lastno porabo sistema. In izhod EPS lahko zagotovi celo rezervno oskrbo med odsotnostjo omrežja.

Razsmernik Growatt omogoča visoko efektivnost solarnega sistema. Če je na razpolago zadosti sonca, napaja porabnike neposredno iz solarnih modulov. Če svetlobe ni zadosti, kombinira vire energije, zato se v napajanje istočasno vključi še energija iz akumulatorjev. V primerih, ko je na razpolago omrežna elektrika, se elektrika iz omrežja vključi šele zadnja, oz. kot ena od treh virov energije, ki sočasno napajajo porabnike. Večina konkurentov napaja iz solarja najprej baterije in nato iz baterij porabnike. S tem je efektivnost sistema manjša, življenjska doba akumulatorjev pa se skrajšuje.

Poleg tega daje avtomatski signal za zagon agregata, kadar so akumulatorji prazni.

Pretvornik pretvornika brez omrežja za rezervno napajanje in aplikacijo za samo porabo

Integriran MPPT krmilnik polnjenja
Funkcija izravnalnega polnjenja
Delo z baterijo ali brez nje
Najvišja vhodna napetost PV do 450VDC
Prilagodljiva prednost omrežja ali sončne energije
Neobvezno daljinsko spremljanje WIFI / GPRS
Podpira vzporedno delovanje za razširitev zmogljivosti do 30kW
PV in omrežje napajata breme skupaj, če PV energija ne zadostuje
Prožno razporedite čas polnjenja in praznjenja pretvornika

Posebnost tega razsmernika je, da se lahko modularno povezuje v solarne sisteme večje moči ali trifazni tok. Razsmernik lahko deluje tudi s svinčenimi baterijami, kakor tudi z li ion baterijskimi sklopi.
Maksimalno lahko nanj povežemo do moči 6000W solarnih modulov.
Maksimalno lahko nanj zaporedno povežemo do 10 kosov 380W oz. 410W solarnih modulov.
Za delovanje razsmernika Growatt SPF 5000 ES je potrebno vezati zaporedno vsaj 5 solarnih panelov moči 250W ali več.

Pomembna opomba:

 • Ta enofazni 220V solarni pretvornik je mednarodna različica in se lahko uporablja v 220Vac enofaznih sistemih in 120V/240V deljenih faznih sistemih.
 • To polnjenje pretvornika je mogoče povezati z ločenim 240 V do 120/240 voltnim deljenim faznim transformatorjem (ni priložen) za dve ločeni 120 V vroči žici za 120 V obremenitve.
 • Ta pretvornik oddaja samo 220 Vac. Ne oddaja 120Vac.

 

MPPT Solarni Način Polnjenja

 • maksimum. Moč fotovoltaike: 6000W
 • maksimum. PV vhodni tok: 18A (PV na pretvornik)
 • Začetna napetost: 150Vdc±10Vdc
 • maksimum. Napetost odprtega tokokroga PV polja:   450 Vdc
 • maksimum. PV polnilni tok: 100A   (pretvornik na baterijo)
 • maksimum. Polnilni tok (AC polnilnik plus solarni polnilnik): 100A

opozori:

 • Razsmernika ne nameščajte na vnetljive gradbene materiale.
 • Samo za namestitev na beton ali druge negorljive površine.
 • Za optimalno delovanje mora biti temperatura okolja med 0 °C in 55 °C.
 • Med baterijo in pretvornikom je potrebna ločena enosmerna zaščita pred prevelikim tokom ali odklop.
 • Vse ožičenje mora opraviti usposobljeno osebje.
 • Priključitev baterije z ustreznim kablom je pomembna za varno in učinkovito delovanje sistema. Za zmanjšanje nevarnosti poškodb uporabite kabel 2AWG. Največji navor 2Nm

  

 

2 LETI GARANCIJE
 
Navodila Growatt 3500-5000ES
Tehnični podatki Growatt 3500-5000ES
GROWATT SPF 5000TL-garancija