Garancija izdelkov Solarne Energije

Garancija

Trudimo se, da vam zagotavljamo najboljše artikle priznanih proizvajalcev, ampak če kljub temu vaš kupljeni artikel ne deluje kot bi moral, vam lahko pomagamo. Najprej preverite, če ima vaš artikel še veljavno garancijo. Garancijo lahko uveljavljate z računom.Pod serijo izdelkov Solar iz našega programa spadajo solarne elektrarne, solarni kompleti, solarni kompleti za avtodome, solarne celice, regulatorji, razsmerniki, solarni akumulatorji itd..

Kakšen je garancijski postopek?

Vse izdelke serije SOLAR morate odposlati na sedež podjetja Eurodiskont.

Ker se velikokrat zgodi da se komponente solarne energije le premočno izpraznejo in dejansko niso v okvari, svetujemo da si pred samim reklamiranjem oziroma pošiljanjem izdelkov v naše podjetje preberete BLOG o odkrivanju napak na solarnem sistemu:Solarni sistem ne deluje, kaj narediti?

Ko po navedenem postopko resetiramo komponente in če sistem oziroma njegove komponente še vedno ne delujejo potem izpolnite reklamacijski zapisnik spodaj, priložite original račun in nedelujočo komponento poljete na naš naslov:

EURODISKONT  d.o.o.
ŠMARJEŠKE TOPLICE 99
8220 ŠMARJEŠKE TOPLICE
Slovenija

Ker se večinoma komponent iz področja solarne energije nabavlja iz tujine, poskrbimo da v najkrajšem času vaš posredovani izdelek pošljemo na naslov proizvajalca ki zagotavlja tudi celoviti servis sistema.Pooblaščeni serviser je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga.

Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.Če proizvajalec ali pooblaščeni serviser v roku iz prejšnjega odstavka ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

Za morebitno pomoč in ostale informacije pri uveljavitvi garancije smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca.