-26%
ZIMSKI POPUST - velja še:
,
Na zalogi v skladišču

SONČNA ELEKTRARNA GROWATT 4,1kWp-5.000W 800-960Ah Wi-Fi

(1 mnenje stranke)
Razpoložljivost:

12 na zalogi


GROWATT – Samooskrbna OFF-GRID Solarna Elektrarna -Elektrarna ne potrebuje soglasja Sodo za montažo , saj spada pod otočne sisteme.Posebnost Growatt elektraren je da razsmernik omogoča , da se vzporedno na njega doda enak sklop elektraren do 6 komadov, kar omogoča skupno razširitev moči do 30kW.deluje brez priključitve na električno omrežje.Energijo za elektriko jemlje direktno iz akumulatorjev, lahko pa za pomoč  (če imamo priključenih več porbnikov) uporabimo tudi električno omrežje.V tem primeru elektrarna jemlje iz omrežja le razliko do njene polne moči.

5.450,76  7.335,71 

12 na zalogi

Za plačilo po predračunu – še dodatni popust!
Kode za posebni popust:(Vpiši v košarico pod rubriko-UNOVČI KUPON)
gratisdostava – omogoča brezplačen prevoz po Sloveniji
zima30 – bon v vrednosti 30€

Ta sončna samooskrbna elektrarna ne oddaj nobenih viškov v omrežje in dejansko jih bote porabili povsem sami. To je velika prednost pred Net-Metering sistemi iz katerih dobimo dejansko le 30% do 40% energije ostalo pa nam pobere dobavitelj električne energije,.Ker razsmernik GROWATT napaja porabnike kar direktno, posledično tudi bistveno manj prazni akumulatorje. S tem dosežemo precej daljšo življensko dobo akumulatorjev.Razsmernik GROWATT omogoča tudi nastavljivo časovno polnjenje akumulatorjev, lahko mu tudi nastavimo da bo polnil akumulatorje iz omrežja le ponoči- takrat je seveda tok najcenejši.vse podrobnosti o delovanju razsmernika GROWATT ki je srce sistema si lahko ogledate na spodnjem videu posnetku.Z wi-Fi modulom pa smo vseskozi na tekočem koliko pomoči proizvaja naša elektrarna, oziroma koliko smo prihranili.Naredite vaš dom samooskrben in pozabite na račun za elektriko.Solarni kompleti so odvisno od moči primerni za samooskrbo vaše hiše , vikenda, zidanice počitniške brunarice . Vsebujejo vse komponente in so primerni za samomontažo.Akcijske cene z brezplačno dostavo na vaš dom.Cene veljajo do razprodaje zalog.Komplet je primeren za samo montažo in vsebuje predvidoma vse komponente za delovanje. Komplet je namenjen za hiše, vikende,zidanice, kampe, počitniške hišice,brunarice.

Da izberete pravo konstrukcijo za svojo kritino kliknite na spodnjo povezavo:
NOSILNA KONSTRUKCIJA PO VRSTI KRITINE

Garancija:

– solarni paneli/15 let na izdelavo, 30 let na funkcionalnost
-hibridni razsmernik /2 leti
-akumulatorji/1 leto
-montažni material/ 1 leto

Navodila Growatt 3500-5000ES
Tehnični podatki Growatt 3500-5000ES

Teža1000 kg
Št. faz

Moč razsmernika v kompletu

Kapaciteta akumulatorjev

Video

Montaža

Podjetje Eurodiskont d.o.o. montaž ne izvaja.Smo le distributerji solarne opreme tako za inštalerje kot tudi končne kupce.Za samo montažo OFF-GRID elektraren ne potrebujete nobenih dovolenj elektro distributerjev saj se vse vezave vršijo za njihovim števcem v omarici in z vezavo ne posegate v njihovo omrežje.Seveda izhod elektrarne ne priključujete na obstoječe omrežje oziroma ga lahko priključite le če je inštalacija z odklopnikom ločena od zunanjega omrežje.Za montažo solarnih elektraren ne potrebujete iskati posebnih ekip. Vsekakor pa svetujemo da to izvede kvalificirani elektroinštalater, saj gre pri sistemih za napetostne in tokovne moči ki so lahko nevarne ob nepravilnih priklopih.Znanje za priklop imajo vsi vaši lokalni elektroinštalaterji ki imajo obrt in za svoje priklope tudi odgovarjajo.Podjetje Eurodiskont se odvezuje odgovornosti za kakršno koli škodo povzročeno z nepravilnimi priklopi ali nerazumevanjem delovanja solarnih elektraren.Vso odgovornost za to prevzame elektroinštalater, ki je sistem montiral.Kupce tudi vnaprej opozarjamo, da pri montaži solarnih kompletov ne bomo dajali telefonskih in tudi ne pismenih navodil in nasvetov, saj ne moremo prevzeti odgovornosti za morebitne nesporazume, katerih posledica bodo okvare, poškodbe sistema ali še kaj hujšega kot je požar itd..

Za samomontažo ne obstajajo navodila po načelu Naredi sam priročnikov.Obstajajo le kompletna navodila za priklop in delovanje razsmernikov,ponavadi v jeziku proizvajalca (angleški jezik) ter vezalne sheme. Kar za kvalificirane elektroinštalaterje ne bi smelo predstavljati nobenih težav.

Značilnost OFF-GRID elektraren je , da delujejo povsem neodvisno od zunanjega omrežja in viške ne oddajajo nazaj v omrežje ampak jih shranjujejo v akumulatorje od koder jih črpajo kadar ni sonca.Velika prednost pred Net-Metering sistemi je da viške moči ne poklanjamo distributerjo ampak jih shranjujemo in nato sami porabimo.Vse OFF-GRID elektrarne pa delujejo tudi ko ostanemo popolnoma brez zunanjega omrežja kar je pri Net Metering sistemih nemogoče. Seveda pa vsi Growatt razsmerniki omogočajo da na njih pripeljemo preko omrežja ali agregata izmenično napetost, ki v primeru da sonca ni dovolj lahko elektrarni le pomaga za normalno delovanje. tako nikoli ne občutimo padca sistema kar je velika prednost saj z elektrarno zmanjšujemo porabo.Razsmernik je popolnoma nastavljiv po prioritetah porabe lahko nastavimo da jemlje direktno moč le iz celic ali iz celic in akumulatorjev hkrati ali pa iz celic ter akumulatorjev in nazadnje še iz omrežja.

Priklop 5 kW Growatt Elektraren lahko razdelimo na štiri glavna področja:

1.Priklop akumulatorjev

2.Priklop razsmernika

3.Priklop solarnih panelov

4.Pravilen priklop porabnikov

1.Akumulatorski sklop pri 5kW sistemih vedno uporablja napetostno vezavo 48V ki jo dobimo če 4 akumulatorje z napetostjo 12V vežemo zaporedno. Moč akumulatorjev lahko povečujemo da več takih sklopov po 4 akumulatorje nato med seboj vežemo vzporedno.Vse povezave se morajo opraviti z kablom preseka najmanj 25mm2,ki je v kompletu priložen.Priložene so krajše razdalje da ne pride do pregrevanja in večjih izgub.Pri vezavi akumulatorjev je izredno pomembno tudi to da na + pol ki poteka med akumulatorjem in razsmernikom priključimo varovalko do 100A ki skrbi da ne pride do velikega povratnega toka in pregrevanja kablov, kar lahko povzroči tudi požar.Na akumulatorje vedno dodamo tudi akumulatorski balancer (skica spodaj), ki skrbi za enakomerno praznenje vseh akumulatorjev v sistemu. Z tem bistveno podaljšamo življensko dobo vseh akumulatorjev.

2.Priklop razsmernika opravimo po priloženih navodilih.Najprej pravilno pripeljemo + in – pol iz akumulatorjev na vhod razsmernika.Paziti moramo da polov ne zamenjamo in biti pozorni tudi na visoko napetost, ki jo razsmernik iz enosmerne pretvarja v 220V izmenično.Na razsmernik moramo nato pravilno priključiti solarne panele.Tudi tukaj pazimo na pravilno polariteto in visoko napetost.Razsmernik po potrebi lahko priključimo tudi na napetost omrežja 220V (če ga imamo) ali na agregat oziroma kakršen koli vir izmenične napetosti z čistim sinusom.Vse nastavitve in kode morebitnih napak si ogledamo v original navodilih.

3.Priklop solarni panelov poteka po priloženi vezalni shemi.Tudi tukaj obstaja lahko kar nekoliko načinov priklopa.Bistveno pa je da z medsebojno vezavo ne prekoračimo maksimalne vhodne napetosti in toka razsmernika, ki jo vidimo v tehnični specifikaciji.Za medsebojno povezavo panelov uporabimo MC4 in MY C konektorje ter solarni kabel preseka najmanj 6mm2 ki je priložen v kompletu.Za montažo solarnih panelov na ostrešje uporabimo nosilno konstrukcijo ki jo izberemo glede na tip kritine ki jo imamo.Podrobno izvedbo in način montaže panelov na ostrešje si lahko ogledate v zavihku VIDEO.

4.Priklop porabnikov pa je ravno tako možno izvesti kar na nekaj načinov.Paziti moramo da ne preobremenimo delovne moči hibridnega razsmernika. Skupna moč vseh delujočih porabnikov naj bi ne znašala več kot je delovna moč razsmernika.

Prvi način priklopa porabnikov je da na primer razsmernik uporabljamo za kompletno napajanje vikenda kjer sploh nimamo elektrike.V tem primeru direktni izhod 220V izmenične napetosti peljemo direktno v elektro omarico preko katere imamo dovode do vseh porabnikov.Seveda pazimo da skupna moč vseh priključenih naprav ne presega 5000W.Izračun varovalke za omarico nam po formuli I=P/U pokaže da napeljavo lahko varujemo z varovalko 20A.Seveda iz razsmernika dobimo enofazno izmenično napetost.

Drugi način priklopa porabnikov (največkrat v hišni uporabi) je da iz razsmernika potegnemo povsem novo linijo na katero priključimo porabnike do 5Kw.Primer take napeljave je na primer napajanje toplotne črpalke do katere potegnemo povsem svojo napajalno linijo iz razsmernika.Z tem poskrbimo da določeni porabniki delujejo tudi v primeru izpada električnega omrežja povsem OFF-GRID.Na vhod razsmernika seveda lahko vežemo tudi izmenično napetost iz omrežja in z tem poskrbimo da razsmernik avtomatično priklopi na omrežje če na primer sonca ni dovolj.

Tretji način je da nam električar v naši elektro omarici iz omrežja odključi le določene uporabnike in nam jih preveže na izhod razsmernika 220V 5000W. Na vhod razsmernika pa pripeljemo omrežno napetost 220V. Z takim načinom vezave poskrbimo za popolno avtonomijo določenih porabnikov v naši hiši. Čez dan energijo za vse porabnike sistem črpa iz sonca,v večernih urah porabnike napajajo akumulatorji, če pa je moči na primer premalo pa nam pomaga tudi obstoječe elektro omrežje na katerega sistem preklopi.  Z tem zmanjšujemo mesečno porabo in si zagotovimo delovanje določenih porabnikov tudi če ostanemo za več dni brez omrežja.Seveda da bi dobili popolno neodvisnost naše hiše od električnega omrežja pa potrebujemo nekoliko večje moči tako razsmernika kot tudi akumulatorskega sklopa.Tukaj je potrebno povedati da vsi razsmerniki serije ES omogočajo modularni priklop. To pomeni da lahko po eni fazi vzporedno vežemo tudi do 6 razsmernikov in z tem dobimo moč do 30kW.Z tremi razsmerniki Growatt pa lahko ustvarimo tudi trofazni sistem.Prednost Growatt razsmernikov je da lahko začnemo z manjšo elektrarno ki jo s časoma razširimo na popolno OFF-GRID samooskrbo.

Pomembno opozorilo: OFF-GRID elektrarne vedno vežemo na porabnike ki so iz elektro omrežja izključeni ali v elektro omarici  ali na drug način.Nikoli izhoda za priklop porabnikov ne priključujemo kar na delujoče omrežje saj sistem ni namenjen za oddajanje energije v omrežje distributerja kot so na primer NET-METERING sistemi.OFF-GRID elektrarne so namenjene za povsem samostojne sisteme in so neodvisne od omrežja distributerja, lahko pa si z omrežjem če je sploh na voljo le pomagajo.

Spodaj si lahko ogledate osnovno shemo vezave, ter kompletna navodila za priklop razsmernika in tehnične specifikacije sistema.

VEZAVA AKUMULATORJEV 4X ZAPOREDNO V 2 SERIJAH, VSAKA SERIJA NAJ IMA SVOJ BALANSER
VEZAVA PANELOV 1 STRING VSI ZAPOREDNO VAROVALČNI LOČILNIK NA + IN – POL.

Konstrukcija

Nosilno Konstrukcijo za montažo solarnih panelov izberemo glede na to kakšno vrsto kritine imamo v posebni kategoriji NOSILNA KONSTRUKCIJA ZA SOLARNE PANELE ali na povezavi čisto spodaj.Konstrukcija vsebuje vsa pritrdila ki so potrebna,da solarne panele razvrstimo in montiramo na našo streho.Obstajajo pritrdila za opečnato kritino,betonski strešnik,bitumensko ali leseno kritino,salonit kritino,pločevinasto kritino in valovit strešno kritino.Vsa konstrukcija je narejena tako da omogoča kasnejšo razširitev in montažo tudi več panelov.Vsi elementi so iz nerjavečega aluminija.Montažo si lahko ogledate v zavihku VIDEO.

Ogled podrobnosti ali nakup lahko izvedemo z tem da kliknemo na spodnjo povezavo:

NOSILNA KONSTRUKCIJA

Nasveti

Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih in elektrarnah na našem BLOGU.

kliknite na povezavo: VSE O SOLARNIH SISTEMIH

Temelji na osnovi 1 mnenja

4.0 skupno
0
1
0
0
0

Podajte vašo oceno in mnenje

  1. Janez Vidrih Virštanj

    Z nakupom zadovoljen. Sem pa na dobavo zaradi pomanjkanja razsmernikov moral čakati nad 3 tedne.

    Janez Vidrih Virštanj

CroatianEnglishGermanItalianSerbianSlovenian